Naar Los Angeles

Nederland, Haarlemmermeer

Daar zitten we dan, in ons hotel vlakbij het vliegveld van Los Angeles. Laat ik het zo zeggen: het ging niet helemaal
zondet slag of stoot. We vertrokken bijtijds van huis, alles prima. Koffers ingeleverd, het boarden, ook prima. We zaten in het vliegtuig wat ons van Schiphol naar Frankfurt zou brengen. Daar hadden we een uur en een kwartier om over te stappen naar onze vlucht naar LA. Moet genoeg zijn, aldus mensen die er verstand van hebben. Alleen kondigde de piloot van vlucht nr 1 aan dat we nog niet mochten vertrekken, dat kon tot 3 kwartier duren. Maar hij zou met grote snelheid vliegen zei-ie. Eindelijk vertrokken we dan. Eerst taxieeen. Duurde lang. Vonden wij. Wij dachten al dat-ie al taxiënd naar Frankfurt zou gaan. Aangekomen op Frankfurt werden wij en de medereizigers in een shuttlebus gepropt. Op weg naar de terminal. Nou AirPort Frankfurt is GROOT!
We hadden nog 25 minuten om en door de douane te gaan en de gate te halen. Eerst een Amerikaanse douanier. Prima kerel. Mochten zo door. Dan de Duitse douane. Wat een arrogante flapdrol. Zat helemaal onderuitgezakt en keek mij regelmatig vorsend aan om dan weer op zijn scherm te kijken. Hij had geen haast. Wij wel. Uiteindelijk vroeg ie of ik ooit mijn paspoort verloren ben? Nee dat ben ik niet. “Weet u het zeker?” Ja druiloor, schiet nou maar op grrrr. Geen idee wat er aan de hand is, lijk ik op een crimineel of zo? ik mocht toch doorlopen, we hadden nog 10 minuten. Dus rennen naar de gate, dwars de het taxfree winkelend publiek. Gate zat natuurlijk helemaal achterin. But we made it! Hopelijk onze doorgelabelde koffers ook. En echt op het nippertje want we stapten aan boord en de gate was gesloten. Er kon niemand meer aan boord. Er waren veel lege plekken in het vliegtuig, mensen die het misschien niet gered hadden? Maar wij zaten en gelukkig onze koffers ook. Eind goed al goed. Aangekomen op LA eerst het hotel gebeld voor de shuttle en de dame van het hotel heeft voor ons geregeld dat wij morgen om 9:00 opgehaald worden door medewerkers van Cruise Anerica, het camperverhuurbedrijf. Het was een enerverend dagje. Naast het hotel zit een prima supermarkt waar wij kip en salade hebben ingeslagen. Die hebben we heerlijk in onze hotelkamer verorberd.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.