Grand Teton NP

Nederland, Haarlemmermeer

Vandaag gaan we naar Grand Teton. Het zonnetje schijnt heerlijk als we opstaan We rijden naar de zuidingang van Yellowstone, we komen langs West Thumb. Daar pakken we nog de WestThumb trail mee. Dat ligt langs het meer. de geisers en borrelende putten lopen gewoon onder het meer door, dat is heel bijzonder. Het is echt prachtig met dat blauwe meer en de bergen op de achtergrond. Daarna gaan we de weg op waar we gisteren verkeerd gingen

We zien de Tetons in de verte weer opdoemen. Waar we ook rijden, de bergtoppen blijven overal zichtbaar. We zoeken eerst het Visitor Centre bij Jackson Lake op. Daar halen eerst een trail map op, want we willen een trail lopen. Die gaat langs twee meertjes, Swan Lake en Heron Pond. Het is een prachtige trail. Eerst lopen we langs Swan Lake. Die ligt vol met dotterbloemen. Die hebben wij ook in de vijver maar dan 10 keer zo klein! We zien een soort vogel, het is een kraanvogel die alleen hier voorkomt. Dus best bijzonder dat we die gezien hebben. Daarna lopen we langs Heron Pond. Die vind ik het mooist! We gaan op een omgevallen boomstam zitten en eten onze boterham op. Het uitzicht is fenomenaal. Het is net een schilderij. Absurd dat dit echt is.
Als we weer bij de trailhead komen, we hebben een rondje gelopen, gaan we naar de camping Colterbay Campground, die we voor 1 nacht gereserveerd hebben. Morgen gaan we het park verder bekijken, daar zijn we twee nachten.


Door Annette: En tweede week was ook weer gezellig . We stonden op een Campground in Cody dit is een Western stadje vernoemd naar Buffalo Bill. De rodeo was super leuk om te zien. Ik had al rugpijn van het bankje op de tribune maar als je zag hoe die cowboys gelanceerd werden van hun paard of Stier is het verbazingwekkend dat zij geen hernia oplopen. Ook nog bij een nagespeelde gunfight geweest die was zo knullig geacteerd dat we er de slappe lach van kregen. De musical op de lagere school was van een hoger niveau. Ze schreeuwden door elkaar heen en liepen tegen elkaar aan. En ze droegen pakken die zo uit de verkleedkist kwamen. Maar al met al was het weer een vermakelijk avondje. Yellowstone maar vooral Grand Teton zijn heel bijzonder. Yogibear niet gezien maar wel bizons ,antilopen ,coyotes, en letterlijk beren op de weg! Terug op de Campground opgegeten door de muggen dus het was een beestachtig weekje :)

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.