Op audiëntie

Italië, Rome

Vandaag was het weer een bijzondere dag We gingen op audientie bij de paus. Ik had een privé onderhoud aangevraagd maar werd ingedeeld op het St Pietersplein onder duizenden anderen. Het was niettemin een heel bijzondere ervaring. De audientie was op het St Pieterplein, de zon scheen, de temperatuur was goed. Ja daar was ie in de pope mobiel reed ie een paar rondjes over het plein. De sfeer was uitgelaten en relaxed. Allerlei pelgrim groepen werden bij naam genoemd. Helaas niet ‘gruppo Adriano’. Die had wel de meeste km in de benen van het hele plein maar dat maakt de paus niet uit; as usual en reeds eerder vastgesteld in San Gimignano: size counts dwz grootte van de groep. Volgende keer misschien een leuke groepstocht organiseren??????
Ik galmde aan het einde het Pater Noster lekker mee en toen, ja toen was na de Pauselijke zegen het feestje weer afgelopen. Ik had het geluk in het gezelschap van een heel goede fotografe te zijn voor de bestelde selfie.
Daarna volgde het touristenprogramma, zorgvuldig in elkaar gezet door Betty. We hebben veel gelopen en zagen het Pantheon en het Collosseum en nog meer antiek. Dat dit ooit min of meer het ‘centrum’ van de wereld was is moeilijk voor te stellen.
Op het programma stonden ook nog alle 7 pelgrimskerken van Rome. We gingen naar de Basilica San Giovanni in Laterano. Deze basilica is bijzonder omdat ie de basilica is van de bisschop van Rome, juist ja de Paus. Dus is t de heiligste kerk van alle kerken zelfs heiliger dan de St Pieter. We waren er, begon er een H mis. Die hebben we samen met honderden nonnen bijgewoond. Het was een gezongen mis en de soliste kon echt prachtig zingen. Bijzonder hoor.
Zat net nog in de stoel van de Italiaanse kapper. Altijd een avontuur in het buitenland naar de kapper. Met mijn coupe kaal kan niet zoveel misgaan dus zo groot is dat avontuur niet. Het was een leuke zaak, goede sfeer en van die kappers die rondlopen in een wit jasje. Dus heb nu een leuk Italiaans gestyled kaal hoofd.
Voel me nog steeds een uizonderlijk gevoorrecht mens.

Today we attended the audience with the pope on the St Peter square. That was a very nice experience. The weather and temperature were good and there was a very joyous atmosphere.
After that we did some tourist stuff and visit the Pantheon and Collosseum and other antique.
I want to visit all Rome’s 7 pilgrim church. So we went to the first one St John in Lateranen. Since this church is the church of the bishop of Rome, in fact the Pope, it is the holiest church of all churches even holier then St Pieter. We had a chance to attend mass there together with hundreds of nuns. Very special. Feel like a very privileged person.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Het is volbracht! Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar deze vergeet je nooit meer. Mooie afsluiter, jammer dat de Paus geen benul heeft hoeveel kilometers je in de benen hebt, om hem te kunnen ontmoeten. Als alle trouwe volgelingen van je blog volgende keer met je lopen komt het vast goed. Het was me al opgevallen, je 100-dagen lange haar. Helaas nog geen selfie van je Italiaanse coupe. Nog een paar gezellige dagen in Rome met Betty. Geniet ervan. De groeten.

moniek 2018-11-21 20:57:01

De gevraagde selfie op Piazza Cisterna was een truc om je te verleiden naar San Gimignano te gaan en er van te genieten. Was natuurlijk een makkie voor je. Dus ik dacht je als apothose van je reis uit te dagen om een “onmogelijke” selfie met Franciscus te maken. Ik nam aan dat er op het St.Pieterplein 1000 man voor je neus staan, en Franciscus ergens in de verte onherkenbaar als rode of witte stip zichtbaar zou zijn. Ik zat er dus flink naast, het is je gelukt de “bestelde” selfie te maken, chapeau! Franciscus met een glimlach, en jij met een terechte brede smile. Prachtige foto, als bewijs dat het schijnbaar onmogelijke soms toch mogelijk is. Neem aan dat je de komende dagen de 7 pelgrimskerken kan afvinken en je het toeristenprogramma ook keurig netjes afwerkt. Als je in de buurt van de Piazza Navona komt moet je daar zeker even naar toe, imposantste plein van Rome,waar vroeger de Romeinse Formule1 werd gereden, die met paard en strijdwagen. Groetjes van ons aan jou en Betty, geniet er van!

Gerard en Margriet 2018-11-21 21:56:20

Mooie afsluiting naar de Popi en uitlopen in Rome geleid door Betty. Geniet ervan je hebt het verdiend.

Josephine 2018-11-22 09:57:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.