Kon niet in m’n ritme komen

Italië, Radicofani

Kon vandaag niet goed in m’n ritme komen. De geplande etappe stond in het boekje als ‘very demanding’ en 32km met veel de berg op. Ik had eigenlijk om 7u willen vertrekken maar het hotel had pas ontbijt vanaf half 8. Dat ontbijt was wel erg goed met een uitgebreid buffet met van alles en nog wat, zelfs een gekookt eitje. Dus ik heb ontbeten als een vorst want vandaag ging de route een beetje door het midden van niets, ben geen dorpje tegengekomen.
Ik had zitten rekenen: met een route van 32km en 4km/u dan loop ik 8 uur plus nog een uurtje rust en met zonsondergang om 16:51u dan moet ik om 8u weg. Ik was 810u weg en ik verloor ook nog 45 min omdat ik me verliep bij Castiglione d’Orcia. Dus dan maar bijna geen pauze en de hele dag maar rekenen en wen beetje pezen: ga ik het halen voor zonsondergang of niet? Ik kwam uiteindelijk 20 min na zonsondergang bij de ostello aan. Ik bellen aan de deur van het leek wel de pastorie: geen reactie. Toen maar telefoneren met het telefoonnummer op de deur. Ik kreeg een Italiaan aan de lijn die geen Engels sprak maar hij kwam langs, liet me erin. Ik vroeg heb je lakens? Hij zij nee, wordt je geacht zelf bij je te hebben. Ok ik slaap wel onder een dekentje met veel warme kleren aan, waarvan ik overigens niet veel heb, zonder lakens, gelukkig had ik nog wel ergens in m’n zakje een handdoek. Ja zo zie je maar weer. Er zijn in de Ostello nog 2 andere mannen als gast. De man had me eerst bij hen op de kamer willen onderbrengen maar zij vroegen hem of ie niet gewoon een kamer voor me had en die had ie. Dus ik heb m’n eigen kamer. De twee mannen Bruno en Claudio vroegen me of ik zin had samen met ze te dineren. Dat vond ik erg leuk dus ben met ze meegegaan naar een onooglijk restaurant wat later helemaal volliep met klandizie. En daar vroegen ze of er niet een pelgrimsmenu was? Dat was er eigenlijk niet maar werd ter plekke in elkaar gesmurft. Dus ik heb prima gegeten en gedronken voor €15. Ik vond het echt heel gezellig met de heren en dat ze me zo op sleeptouw namen. Dus zo zie je maar dat een stressdag weer heel leuk kan aflopen. Het weer was vandaag weer prima maar het begint zo langzamerhand wel af te koelen. Morgen naar aquapedente. Overigens ik tel niet af alleen maar op.

Today the track was heavy and with lot of uphill it waa heavy. So i have been calculating: if the track is 32km and av speed is 4kmh then I need 8hours plus 1hr extra for rest. So that is 9hrs. When sun sets at 5pm i need ro leave at 8. I left 810 because hotel only served breakfast from 730am. The breakfast was very good by the way so ate like a king and that was necessary because there would be no villages meaning no food on the track today. When arriving at destination the ostello did not answer doorbell so called the telephone nr on the door. I was answered in Italian somebody would come to the door and let me in. There were 2 other guys spent dinner with them. Very funny

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Ik liep een beetje achter met het lezen van je elke-dag-verslag. Maar nu weer helemaal bij. Voor je het weet zit je in Rome! Bijzonder te volgen wat je ziet en meemaakt, wie je tegenkomt, de onzekere factoren onderweg: de route, eten en onderkomen. Nog een paar mooie weken, dagen... groeten, Moniek

moniek 2018-11-12 00:50:39

You're getting quite close to Rome! Could you get there before the 30th, is that a important or significant date that you want to arrive at?

Oliver 2018-11-12 10:28:30

Sorry, that was supposed to be "significant or important".

Oliver 2018-11-12 10:29:39

He Ad, ik ben niet een trouwe volger maar wel erg onder de indruk van wat je allemaal mee maakt. gaat zo voort !

rob bohte 2018-11-12 12:33:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.