Zimmer frei

Duitsland, Lauda-Königshofen

Vandaag was het niet zo snikheet als gisteren. Het was eigenlijk wel weer prima wandelweer. Ik wilde vandaag eigenlijk eindigen in Tauberbischofsheim maar ik verdwaalde ergens en dacht toen ik zet koers naar Lauda. Overnachting zoeken was als altijd weer een avontuur maar gelukt geloof ik. Hoewel ik heb mezelf later wel zitten vervloeken dat ik een kamer heb 3km van de route en wel een uur in Lauda heb lopen lummelen omdat ik m’n kamer niet in kon. Ik bedacht me later dat ik beter net zo goed 12 km had kunnen doorlopen naar Bad Mergentheim. En dan als klap op de vuurpijl weer geen internet grrrr. Maar ja als ik alles van tevoren zou weten. Dus ik ben maar gewoon tevreden met mezelf.
De b&b waar ik gisteren sliep was gewoon een eengezinshuis. Dus ik had een ‘kinderslaapkamer’ en elke kamer in het huis was voor de verhuur. Iedereen moest in dezelfde badkamer en op dito toilet. Dat was weer even wennen maar ik heb wel prima geslapen. Had ook nog even zitten ouwehoeren met de eigenaar Martin. Hij wil z’n huis zoveel mogelijk verhuren en slaapt zelf in een caravan in z’n tuin. Dus als ie vol bezet is zijn er geen zimmer frei en ook geen freie zimmer.
Onderweg en denkend aan slaapplek denk ik wel eens als ik langs al die grote en minder grote huizen loop: zouden ze zimmer frei hebben? Waarschijnlijk wel maar als ik zou aanbellen en vragen dan geen freie zimmer. Zou Bromsnor gebeld worden, er staat een gevaarlijke Gek voor de deur. Dat is toch bijzonder. Moet gelijk denken aan m’n vrinden op de fiets en ook wat moeten al die mensen toch met al die vrije ruimte in hun huizen? Voor de hobby, voor de eventuele logee, voor de opslag van spul voor de heb?? En al die ruimte moet onderhouden worden en verwarmd. Nou ja dat denk ik dan.
Kreeg ook nog een vraag: of de reis bevalt? Dat is een verdomd goede vraag. Over het antwoord, als dat er überhaupt is, moet ik even nadenken, dat ligt erg genuanceerd denk ik bij voorbaat.
Heb vandaag een appel van de boom geplukt en ook pruimen. T smaakte nog verdomd goed ook.


Today it was much cooler compared to y’day. So it was good weather for walking. I got lost along the way. I walked of the map and after that I could only rely on my little garmin. I got a bit mad at myself for ending up where I am now but on the other hand that makes no sense at all. I better be kind to myself. Today’s topic was about zimmer frei what means do you have a free room. When walking on the street and looking for a place to sleep I often wonder. How many free rooms would there be in this house but these are not free rooms for a pilgrim like me. What would happen when I would ring the doorbell? Would they call the police? And then I just wonder why do all these people need so much room just for themselves? All this room need maintenance and heating. With the Paris treaty in mind it would make sense to accept just less room.
I just took an apple from the tree and some prunes. It tasted great.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

https://www.bettundbike.de/ Deze site heb je misschien zelf ook wel ontdekt, maar toch!

Ivo 2018-09-14 07:43:03

Gezellig weekend met Betty!

Bo 2018-09-14 11:01:42

Met plezier lees ik elke dag je reisverslag groetjes Lies

Lies 2018-09-14 14:38:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.