Ibrahim

Duitsland, Herzogenrath

Je hebt dagen die zijn gewoon goed en dan zijn er dagen die zijn super en dan zijn er nog dagen, maar die heb ik zelden, die zijn uitzonderlijk. Waarom weet ik niet precies maar zo voelt het gewoon.
Vanmorgen kon ik al om half 7 ontbijten dus ik was voor 8u al op pad en het oplopen naar de route was ca 1 km (gisteren was dat nog 2.5 km). Dus aan die ochtend kwam geen eind. Voor 12u was ik al bij Geilenkirchen, het geplande eindpunt, maar ik dacht ik ga nog even een dorpje verder 7km en toen nog een dorpje verder 7km en nu zit ik in Herzogenrath. Maar ja omdat ik zo vroeg was vertrokken kwam ik hier toch nog om een leuke tijd aan. Maar ik had nog geen overnachting geboekt dus ik had nog geen idee waar ik zou gaan slapen. Ik kad vanmorgen vroeg op booking zitten kijken maar dat was allemaal duur en niet op de route. Ik dacht ik ga dat niet doen ik ga geen fortuin betalen voor een overnachting op een plek die niet op de route ligt. Dus ik liet het over aan de bonnefooi. Het kan niet zo zijn dat alle hotels in Duitsland bij booking zitten. Maar goed ik kwam dus in Herzogenrath aansjouwen en dacht : ga maar eens in de kiosk van het station informeren. En de man achter de counter die sloeg me eens gade en we raakten in gesprek en hij ging voor me bellen. Eerst een hotel en dat zat vol en toen het Nell Breuning haus. Een soort veredelde jeugdherberg en die hadden plek. Geweldig zeg. Hij ging nog een goede prijs voor me bedingen ook. Ik slaap nu voor Eur 25. Wat een leuke man! Zijn naam was Ibrahim. En hier hoopte ik nou op gewoon dit soort mensen tegen te komen op mijn reis.
Gisteren was dat over het lijntje lopen me niet zo goed bevallen. Ad hoe kan je zo stom zijn zonder meer over een lijntje te gaan lopen. Stel je voor de gps valt uit en dan doet Google het oook nog eens niet omdat er geen ontvangst is. Ik zit dan eigenlijk aan het lijntje van over het lijntje. Dat is niks voor Ad: aan het lijntje zitten. En hetzelfde geldt dus voor over het lijntje. Dus ik voelde me helemaal niet goed op het lijntje. Steeds maar op dat ding kijken en dan geen flauw benul hebben waar ik uithang. Nee dat moet anders en de oplossing lag in de fietsknooppunten. Gewoon hetzelfde idee als in NL. Dus nu combineer ik fietsknooppunten en gps en dat gaat prima.
Vanmorgen toen ik op weg ging was het frissig. In de loop van de dag werd het half bewolkt met fris briesje. Prima wandelweer weer. De route liep de hele dag langs het riviertje genaamd: Wurm. De hele dag valsig plat stroomopwaarts. Het was weer een bijzonder mooie route en ik kom gewoon de knooppunten volgen dus geen dom gesmurft over het lijntje.
Ik kon hier ook nog een was draaien dus kan weer schone kleren aan.

There are good days, there are super days and there are extraordinary days. Today it was the latter. I do not know exactly why but all just went well.
I discovered yesterday that just walking in the blind over the line on my garmin track is no fun at all. Actually that was a bit like stupid and making myself dependent. That is not like me. So today I found out here in Germany there is the same system as back home for indicating bike paths and numbered knots. So you can walk from knot to knot and that is signposted and my track often follows these bike paths. So now I freed myself from just walking the line and that is a good feeling.
All day the way was following river Wurm it was very beautiful again. The day started cloudy and a bit chilly but later on that changed to part sunny.
Before I left this morning I had been checking booking.com for a place to sleep. All to expensive and too far from my track. So I decided to make it a short day and would just see if I could find something at destination. That made me realise that it will not be all that ideal as so far with the nice weather and my vrienden op de fiets (Dutch for friends on a bike) for lodging. Also I could have an early breakfast today so could leave early. I planned to walk to Geilenkorchen but arriving there it was still AM. I had a coffee and cake and decided to move on to the next village and arriving there I decided to walk even 1 village further to Herzogenrath. Arriving there I thought: well how am I going to get a place to sleep here? I decided to walk to the station and and just ask in the kiosk there. And the man in kiosk, his name is Ibrahim, was so very kind that he started to make calls for me and found me an affordable place to stay. So much kindness. Amazing. And this is also what I was hoping for to find on my journey.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Opa, Oma en ik vinden dat je erg goed kunt schrijven, iedereen leest het met vol plezier en je trekt je lezer helemaal mee in je reis, alsof je zelf zou lopen, maar dan zonder last van blaren etc. Ik heb zelf aanschouwd dat Rome het 110% waard is om 2700 kilometer voor te lopen. Echter, blijf wel op het lijntje lopen, en laat je niet gek maken door dat lijntje. Je hebt nota bene niet voor niets elke zondag zitten ploeteren om dat lijntje in je Garmin te krijgen!

ad jr 2018-08-24 20:25:23

Dag Ad. Je schreef vandaag weer een goed verhaal nu over Ibrahim . Een aardige man die zorgde dat je in een mooie jeugdherberg kon slapen. Eigenlijk zijn dit engelen die je helpen op je pad naar Rome . Groetjes van ons

Af en simona 2018-08-24 21:08:48

Hi Ad, lees je blog. Gaat lekker man. Lekkerste is gewoon op het kompas lopen. Zuid, zuid-oost neem ik aan? Die kant op. Soms zal er wel eens een pad afbuigen naar een andere windrichting, dan loop je extra kilometers. Maar wat zou dat? Een paar km omlopen op het totaal van 2700? Het geeft je wel het maximale gevoel van vrijheid. Af en toe de Garmin erbij om het juiste lijntje terug te vinden. Gaat lekker!

Frank 2018-08-25 09:54:11

Ad I was reading your blog to Anita. She wants to know what you are wearing on your feet and how they are ??!!

Ben 2018-08-25 10:35:19

Gelukkig maar dat je een poosje geleden misdienaar bent geweest. Dan is ritueel niet echt vreemd voor je.Of moest je vanmorgen ook optreden als misdienaar.Het zou je ook nog goed af gaan denk ik.Nou ja vandaag maar weer de pas erin op je Meindel schoenen.lekker aan de wandel!

Simona en Ad 2018-08-26 09:53:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.