En bevalt het?

Italië, Graun - Curon Venosta

Vandaag stond de Reschenpas op het programma. De route begon in Pfunds en volgde het Inn dal stroomopwaarts. Het dal werd steeds nauwer, de auto’s verdwenen naar grote hoogt uit beeld. Het was weer erg mooi daar waar het dal zich vernauwt tot een smalle vallei met alleen die klaterende rivier en het voetpad. Op een gegeven moment kwam Altfinstermünz in beeld met oude tolbrug over de Inn. Hartstikke mooi plaatje maar geen hordes touristen te zien zelfs niet één Chinees. Dat is bijzonder. Nou dat ook weer niet zo want het is niet met de auto en te voet lastig te bereiken.
In Altfinstermünz zij ik gedag tegen de Inn en moest via een geitenpad met enorm veel haarspeldbochten ca 150m omhoog naar Hochfinstermünz. Dat was af en toe best wel eng. Als de angst me grijpt bevries ik, dus niet teveel in de afgrond kijken maar.
Daar eindigde de route. Ik moest nu een stukje met de bus omdat daar de route over de B180 verboden is voor voetgangers. Ik heb nog een kwartiertje staan liften maar niemand wilde me meenemen. Kreeg ideeen ala zimmer frei. Maar goed de bus was er al snel en il moet toegeven het was heerlijk om erin te zitten!! 👍🏼👍🏼 In Nauders ging ik er weer uit. Na een kopje koffie met quarkkoek ging de reis weer verder op naar Italia en de Reschenpas. Ik heb de rechteroever van de Reschesee genomen, veel rustiger dan de linkeroever want geen verkeer.
Het weer was bewolkt met een harde tegenwind. Ik hed de hele dag m’n jasje aan- en m’n muts opgehad. Hoewel de bewolking dreigend was heb ik maar een paar spetters gehad.
Ik vond het al met al eigenlijk wel een ontspannen loopdag vandaag.
Ik had voor vandaag geen onderkomen gereserveerd. Maar het dorp waar ik nu zit St Valentin is een wintersportoord. Plek te kust en te keur. Ik zit nu in Garni (dat is hotel met alleen ontbijt) Regina voor €42 per nacht. Slechts 20m van de skilift verwijderd. Het zou wat zijn voor de wintersport zeg. Ik heb nog nooit zo dicht bij de skilift geslapen.
Ben nu in Italië dus ga zo pizza eten. M’n eerste sinds 53 dagen 🤪.
Bevalt t?? Ik heb even na moeten denken over de vraag en t antwoord.
De vraag houdt een verwachting in. Gaat alles naar verwachting? Het antwoord is ja want zelfs de dingen die helemaal compleet volledig fout zijn gegaan met de meest belangrijke zaken, dwz schoenen en zak, had ik kunnen verwachten. Ik heb bij de aanschaf daarvan niet goed opgelet en na de training niet voldoende aandacht besteed aan de follow up van wat me toen al niet beviel. Maar goed het heeft zich intussen opgelost, hoewel met die hoefkens dat kan nog wel wat beter. Maar goed het gaat.
Aan de andere kant de balans van lijf en geest en omgeving is geweldig. M’n hoofd is bijna leeg van flauwe kul en ik slaap enorm veel. En de hoeveelheid eten die ik hebben moet valt ook enorm tegen. Ik had verwacht dat ik veel meer eten nodig zou hebben. Vind het ook super om met Bonne en Fooi op stap te zijn. Ik kijk mijn ogen uit. Zoveel te zien onvoorstelbaar.

Today it was a cold day with a hard wind against. But for the rest it was a beautiful day again. First part went along river Inn. The Inn valley got very tight until it was left with the river and the footpath and huge mountains left and right. I arrived in altfinstermünz. There is an old bridge and toll station over there. No tourists in sight because the place can not be reached by car. From there I needed to climb up to hochfinstermünz 150m over kind of goats path. Pretty scary. Anyway at the top the route ended and I was obliged to take the bus to Nauders. Walking the motorway would be too dangerous. Just sitting in the bus my god actually that felt pretty cool . From Nauders onwards I followed my way to Italia and the Reschen pass.
So i am going to have my first pizza since 53 days tonight👍🏼👍🏼. Hotel is fine €42 for a hotel 20m from the ski lift.
There was a question on the table if the pilgrimage is what I expected. Answer is yes because even when I made the most terrible mistakes with shoe and backpack selection I could have expected fall out form that. I ignored when training.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Nu dat Italiaans spreken. Hoorde net op tv dat je geen talenknobbel hebt maar een talenknobbel bent. Hahahahaha das toch handig. Buonanotte fratello.

Josephine 2018-10-06 21:54:15

Al in Italië! Lekker bezig. Goed dat je je spullen beperkt tot het minimum. Je hebt eigenlijk maar weinig nodig. Ik ben benieuwd hoe Italië bevalt. Ciao!

Remo 2018-10-07 13:42:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.