Wrijven helpt niet

Oostenrijk, Tarrenz

Vandaag ging de route over de Fernpas en verder via het Gurgletal richting Imst. Daar ben ik niet helemaal naartoe gelopen want ik wil het aantal kilometers per dag beperken tot minder dan 30. Vertrok om 8u. De Fernpas was was niet zwaar. Ik vind het wel en bijzonder idee dat het traject wat ik vandaag liep 2000 jaar geleden aangelegd is door de Romeinen. Ik vraag mezelf dan af wat er wel allemaal over deze weg gegaan is aan mensen, dieren, goederen etc. Zo aan de ingesleten karrensporen te zien (zie foto) heel wat. Eenmaal over de pas ging de route via het Gurgldal. Ik had een heel mooi overzicht van het dal tot aan Tarrenz. Vergat fotootje te maken dus nu een foto andersom maar dat beeld is minder mooi.
Het was al met al weer prachtig in de bergen, machtige gevaartes, gehuld in flarden nevel en later een flauw regenbuitje. Later op de dag verscheen het zonnetje weer.
Het ging weer goed met de hoefkens vandaag. Om ze nog een beetje te ontlasten heb ik met stokken gelopen.
Ik wilde daar al een hele tijd wat over kwijt. Dat zit zo. Van dat lopen krijg ik van die opgezwollen handen en dito worstevingers. Echt een opgeblazen gevoel. Wrijven helpt niet, Rennie ook niet overigens, maar stokken wel. Lopen met stokken heeft voordelen. Het gaat harder, minder druk op voeten en benen, makkelijk balanceren, steun en geen dikke worstevingers. Ik moest even een drempel over om met stokken te gaan lopen want ik associeerde dat, geheel ten onrechte natuurlijk, met dames op zekere leeftijd die nordic walken. Ja zo wilde ik mezelf niet zien natuurlijk, stel je voor zeg. Maar ja image is niet belangrijk uiteindelijk, effect wel. Ik werd omgepraat op een bijeenkomst van de pelgrims naar Rome. Aan de andere kant las ik in een pelgrimsblaadje dat je het normale lopen (zonder stokken) verleerd als je alleen maar met stokken loopt. Dus ik probeer het een beetje af te wisselen maar meestal loop ik zonder probeer nu wel weer meer met vanwege die druk op de voeten en natuurlijk het opgeblazen gevoel in handen en vingers. Wrijven helpt namelijk niet.
Omdat het met die hoefkens beter gaat voel ik me gelijk stukken opgewekter. Gek he.

Today I started at 8. The route went straight up the Fernpass. To cross this pass was not terribly difficult. After that the track went through the River Gurgl valley. It was very beautiful again more in particular the climb up the pass. The mighty mountains covered partly in flares of fog. Later in the afternoon the sun appeared again.
I walked the road the Romans build 2000 years ago. When you think of it what people, animals and goods must have used this way and now me.
I carry sticks with me but mostly I do not use them. To release my feet a bit I decided to use them 50% of time from now on. Using sticks has particular advantages but if you only walk with sticks you lose the art of walk Ing without them. So therefore the 50%.
Because feet are feeling better I feel much better.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Gelukkig dat je Hoefkens het weer goed doen! Dan ben je natuurlijk weer heel blij! Veel liefs van Margriet en Gerard

Margriet en Gerard 2018-10-03 19:58:32

Ach joh, kan jou het schelen van die stokken, als het beter loopt, dan is dat toch zo? Het is geen mode show.

Ad 2018-10-04 11:14:32

Keep going Ad, downhill now ...

Ben 2018-10-04 14:22:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.