Metertje erbij.

Italië, Pieve di Cento

Voor de statistiek; gisteren was ik 70 dagen onderweg met 1859 km Ik sprak gisteren en eergisteren al licht spottend over de Waalbandijk en de Flevopolder maar ik blijf de Italiaanse waterwerken indrukwekkend vinden. Vandaag ging de hele route over kop van de dijk. Eerst een klein stukje Po toen Napoleonistisch kanaal en tot slot de Reno. Die dijken hier zijn onvoorstelbaar hoog ik schat zo 10 tot 12 meter boven poldernivo. Ik kwam langs een waterwerk met een stel enorme gemalen. Ik ben al langs heel wat rivieren gelopen inmiddels, over de dijken en de kades. Het valt me op dat er veelal een metertje is bijgeplust op de dijk en op de kade. En dat heeft natuurlijk alles van doen met het overstromingsrisico. Gelijk denk ik: waar houdt het op? Een metertje kademuur erbij dat gaat nog net. Maar twee metertjes???? Met een klimaat wat steeds onzekerder wordt? Ik hou m’n hart vast.
Ik zat vandaag te twijfelen waarover ik het zou hebben: hondjes of metertje erbij. Het is het laatste geworden. Morgen over Italiaanse hondjes dan, tenzij ik wat anders bedenk in de tussentijd natuurlijk.
Overigens het weer was weer uitzonderlijk mooi met een middagtemperatuur van maar liefst 27c en dat voor eind oktober. De weerapp zegt dat het mooiweerfeestje na morgen is afgelopen. De temperatuur wordt dan rond 19c maar iedere dag een regenwolkje. Het wordt een keertje tijd ook natuurlijk ik ga het zien.

Statistics yesterday I had 70 days with 1859km. Today I walked all day over the dykes again. First very shortly along river Po then Napoleonistic channel followed by river Remo. These dykes and waterworks over here are impressive. I thought that was very Dutch but the Italians have higher dykes then back home. Unbelievable.
Today the weather was good again with an afternoon temp of 27c. Incredible for this time of year. The weather app is predicting rain from day after tomorrow. Let’s look and see how I am going to deal with that.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Allemachtig Ad Even niet zo opgelet en je zit al diep in Italie!!💪🏽👍what a guy!!!! Bijna Ad, bijna in Rome

Frans 2018-10-24 21:17:19

Mamma mia Ad! Je gaat als een speer. Ik wilde je nog even bedanken. Voor het rustig afkoersen op Verona, zodat Betty nog met mij kon dansen op ons fantastische feest. Behalve dat jij er niet bij was, was het onvergetelijk. En nu ben je al bijna in de Urbs! Maar eerst nog Bologna. Trek er voldoende tijd voor uit. Nooit zag je zoveel arcaden. Het was lange tijd wettelijk voorschrift en daarom ziet het er nu zo mooi uit. Maar vooral is het een stad die bruist van het academische leven. Culinair zit het ook wel snor. Oftewel: multo bono! Terwijl ik dit schrijf drink ik een fijne whiskey met een lekker stuk chocola erbij. Walter in de mond? Buon viaggo voor het laatste stuk en verheug me op het weerzien in Mokum!

Marco 2018-10-24 21:38:16

HAHA Walter = water dus

Marco 2018-10-24 21:39:20

Jeetje, bijna 2000 km al gelopen! Petje af!

Betty 2018-10-25 11:32:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.