De beste weg

Duitsland, Rothenburg ob der Tauber

Was heel fijn weer eens samen met Betty wakker te worden en te ontbijten. Heerlijk!!
Ja wat is dat; de beste weg??
Nou, de beste weg bestaat niet. Er is altijd wel wat. Maar goed de beste weg is plat en vlak. Maar dat is nooit het geval.
Aan welke kan van de weg loop je? De Britten zeggen links en de Continentalen zeggen rechts en ik zeg; waar de wegverkanting het kleinst is. Meestal is dat t midden. En als daar nou ook nog een lekkere dempende graslaag is dan is dat helemaal perfect.
Met bergie op en af heb ik een beetje haat liefde verhouding. Maar ja het hoort er gewoon bij. Ik hou niet zo van heel stijl een beetje vals plat is perfect.
Vandaag ging de route dus weer over de romantische strasse. Ik snap niet zo goed wat er romantisch aan is. De route gaat langs veel van die plaatsjes met een authentieke alt stadt. Nou ja als dat alles is...... Het is oud, maar romantisch is de vraag.
Interessant vond ik de blend van oud met nieuw in Rōttingen en het houtsnijwerk in de Herrgottskirche. Ik kwam pas laat in Rothenburg aan. Ga morgen even en kijkje nemen in dit stadje.
Het weer was goed en de route was mooi bij vlagen prachtig. Ik houd ervan op hoogte te lopen vanwege de uitzichten.

What is the best way cq road?
It was so nice to wake up with Betty this morning and to enjoy breakfast together.
The best road does not exist in reality. It is never flat enough.
What side of the road is the best side? The British will say: left en the continentals will say right.
When walking the best side of the road is the side that is flat. Mostly that is the best middle. So I often choose the middle of the road (how boring). And when there is some grass in the middle to soften the step that is even better.
Today I continued on the Romantische Strasse. I do not understand that well what is romantic about that. It is a bit centred around old city centres. Yes it is old and sometimes beautiful but I fail to see romantic. Anyway there are really pearls of old culture. The place where I am now, Rothenburg, is still there because a clear headed US general decided to spare it.
I arrived a bit late here today but tomorrow will do some site seeing.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Heel gezellig dat het zo leuk was met Betty! Rothenburg is een heel mooi stadje, Gerard is er wel eens geweest. Hartelijke groetjes van ons.

Margriet en Gerard 2018-09-17 07:56:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.