Hapklare brokken

Oostenrijk, Landeck

Vandaag hoofdzakelijk door het Inn dal dat was bij vlagen prachtig maar altijd dat geluid van de snelweg op de achtergrond, dat is minder. Ik probeer het te negeren en soms lukt dat ook. Het Inn dal is soms heel smal en omgeven door machtig hoge bergen. Ik denk dan vaak aan het instort gevaar. Stel je voor er breekt een enorm brok berg af en sodemietert het dal in bovenop de snelweg. Het moet eens gebeuren op een dag. Er zijn allerlei krachten aan de gang die berg langzaam af te breken en de zwaartekracht doet tenslotte de rest. Geen lieve moeder en zelfs geen internet dat dat tegenhoudt. Overigens over internet gesproken dat is hier in Oostenrijk prima. Daarbij vergeleken doet Duitsland niet onder voor een banana republic.
Het weer was weer lekker, zonnetje, 22C, nou wat wil je nog meer??
Een nieuwe zak.
M’n ouwe zak was veel te groot, ja je hebt van die zakken, en hij was kapot aan het gaan op de heupband, die dus niet meer strak kon.
Wat kon er nog meer terug naar huis? Betty had m’n tent al meegenomen. Nu offer ik m’n matrasje en slaapzak op. Die ga ik net als de tent toch niet gebruiken. Ik heb nu een lekker handzaam 40L zakje. Waarom heb ik toch steeds zo’n grote 65 liter zak meegesleept? Het antwoord daarop komt in een volgend verhaaltje waarin ik een antwoord zal geven op de vraag of het allemaal wel bevalt.
Maar goed waar ik het eigenlijk vandaag over wilde gaan hebben zijn hapklare brokken. Eigenlijk had het hapklare brokken en de Bosbaan moeten heten.
Dat zit zo. Als ik thuis op m’n ergometerroeiapparaat wel eens een marathon zat af te werken dan wordt het wel echt saai en zuur aan de bips op ongeveer de helft. Als er dan nog 20 virtuele kilometers zijn te gaan dan hak ik dat altijd op in 5 keer de Bosbaan op en neer. En de Bosbaan is ook nog eens opgedeeld in stukken van 250 meter. Dus eigenlijk creëer ik dan in m’n hoofd een soort hapklare brokken teneinde die virtuele marathon uit te kunnen roeien. En ik stel me de Bosbaan dan voor ook.
Zoiets doe ik nu ook met dat wandelen Alleen niet met de laatste 20km (mijn god dat zijn nog 4,5 uur, nee dat zou te weg zijn) maar wel met de laatste 4km, om me daar doorheen te helpen als ik moe ben of zuur of pijn in de hoefkens heb of allemaal. Ja dan denk ik aan de Bosbaan opgehakt in stukken van 250m. Lekker hoor hapklare brokken.
Voor de statistici: gisteren was het dag 50 met totaal afgelegde weg 1382km
Ik zit dus redelijk goed op schema. Rondjes 27,6

Today the track mostly followed the River Inn valley. Sometimes the road was stunning and sometimes the valley was so narrow that I walked on a path just next to the motorway. It is like it is. When the valley is narrow and the mountains high I am wondering often when a big chunk of mountain would fall off with a devastating effect on all traffic through the valley. Would that be possible. It must happen someday. All sorts of forces are working to break the mountain and the force of gravity will do the rest.
The sun was out all day and the temperature was about 22C. What more do you want??
A new backpack. Mine was to big and it started break at the hip band. So I could not get that tight enough. I found a nice 40liter one.
In the Dutch version i wrote something on what I do when I have mental dips at the end of a track. At the last 4km i break the remaining part up in small parts of 250m. Many small part are mentally easier to digest then 1 big oner.
For the stats yesterday was day 50 with total distance 1382km. Pretty well on schedule.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Dag Ad. Wij zien je nog met je grote rugzak zwaaiend naar ons de laan uitlopen op weg naar Rome. Het avontuur was begonnen . Het was de eerste dag 15 augustus en vandaag 4 oktober .Je bent nu in het Inntal 1382 km van Amsterdam vandaan. En dat heb je helemaal lopend gedaan. en dat in vijftig dagen. CHAPEAU!!!!!!! Goed dat je je langzamerhand ontdoet van je overtollige spullen. Dat zal wel schelen met het gewicht dat aan je rug hangt. Groetjes

Ad en Simona 2018-10-04 20:18:55

Dag Ad, wat ga je weer bewonderenswaardig goed, na de schoenensoap. leuk je verslagen en beslommeringen. Inmiddels al over de helft! Ik kijk steeds mee op de kaart van deze pindat-site en zie dat je natuurlijk niet zo recht toe - recht aan loopt, als de "trails" tussen de verslagen aangeven. Mooi om beeldvullend het sateliet beeld te bekijken en dan weer in te zoomen wat je nog te wachten staat. Voor je het weet ben je Oostenrijk al weer uit. Verder maar weer! en de groeten.

moniek 2018-10-05 15:44:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.