Gouden kooi

Italië, San Gimignano

Al lopend door de velden en de bossen bedenk ik me van alles. Regelmatig kom ik van die prachtige landhuizen tegen met zo een prachtige oprijlaan met links en rechts een rij cypresssen, die als wachters staan opgesteld, vergezeld van marmeren beelden van halfnaakte godinnen. Er staat ook er groot hek voor die mooie oprijlaan cq om het hele landgoed met daarop geschroefd een bord ‘private property’. Dat is om het gepeupel buiten te houden.
En dan denk ik: je zou het maar hebben wow, maar gelijk denk ik dan waartoe? Wat zou het je dienen te zitten als een gouden kanarie opgesloten in je gouden kooi met een gouden sjoemeldiesel Porsche Cayene voor de deur. Je kan er mooi zingen maar niet in vrijheid. Ga liever mee op pad over het veld en door het bos om in vrijheid je lied met de andere vogels te kunnen zingen.
Vandaag was m’n hoefbeslag ter reparatie in Poggibonzi dus kon ‘noodgedwongen’ niet verder. Maar dat was niet erg. Naast m’n retourtje Poggibonzi met de bus om m’n hoefbeslag op te halen, heb ik fijn een beetje rondgelummeld in San Gimignano. Of in beter Italiaans dolce far niente. Het was wel erg grijs en nattig vandaag. Dus het weer nodigde niet erg uit tot buiten zijn. Heb daarom 2 musea bezocht. Erg interessant. En ook nog een heerlijk smeuïg ijsje gegeten overigens.
Ik hoop dat de schoenmaker de goede plaksel heeft gebruikt voor de nieuwe hielen onder m’n hoefbeslag zodat ik nu in 1 keer door kan lopen naar de St Pieter.

Today i needed to pick up my shows from Poggibonsi. New heels were required. Hope that i can walk on from now to Rome without to much disturbance.
It was grey an rainy so visited to museums and had some great ice cream.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Your direction for tomorrow?

Grazia 2018-11-06 20:10:54

Goede schoenmaker heeft toch maar zeer stevige nieuwe hakken onder je schoenen gezet. Echt vakwerk. Nu lekker de laatste kilometers lopen naar Rome en dan nog lekker genieten van het landschap en de mooie vergezichten .

Ad en simona 2018-11-06 20:30:55

Hey ad, jeetje je schiet al op! Mooie plaats met de vele schoorstenen/ torens? Toch? Is alweer even geleden dat ik daar was. Mooie streek waar je nu bent. Spreek je al italiaans? Geniet nog van je laatste km. Veel liefs😘😘

Joan 2018-11-06 22:19:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.