Reisgenoot / Travel company

Italië, San Piero a Sieve

Jeetje reis nu anderhalve dag op de via Degli Dei met een reisgenoot. Ik loop als de padvinder over het lijntje van m’n Garmin en Grazia is de travel and translation agent. Handig hoor.
Vanmorgen, ik werd wakker om 6u. Het ging tekeer buiten. Enorme buien en zeer heftig onweer. Ik de weerapp bekijken: hele dag wolkje met bliksem. Ik dacht niet te gaan lopen en zette de wekker nog even op sluimer. Om half 8 verscheen ik bij het ontbijt stond Grazia al klaar voor vertrek zowat. Ik zeg tegen dr ben je gek of zo? Maar zij zag geen probleem. Ik dacht van jeetje als zij het met dr 73 jaar aandurft waarom ik dan niet. Ik stelde wel voor de asphalt weg dwz de fietsvariant van de route te nemen. Want meer in de bewoonde wereld en een asphalt weg en geen weet ik veel wat voor n bospad. Dat vond ze goed. De route vandaag was 22km dus ca 5 a 6u lopen. Ik at m’n ontbijt, nou ja het was niet veel, een beetje cake, wat fruit en yoghurt en koffie en dat was het dan weer. Ze houden hier wel van zoete koekjes overigens.
Iets over 8en vertrokken we. Bij vertrek was t droog. Ik was blij dat ik vandaag, net als gisteren overigens, niet op de fiets was. Ik was tegen de wind zowat niet ingekomen. Maar ik was met de benenwagen en het is wel harder werken met wind tegen maar het gaat vooruit en in het bos is veel beschutting tegen de wind.
We vertrokken en af en toe zag het er heel dreigend uit onderweg maar de zon liet zich soms ook zien. En het bleef droog tot een kwartiertje voor bestemming. Toen begon het te regenen maar niet te plenzen en het donderde niet echt. Ik had onderweg veel erger verwacht maar het viel mee en de hel brak pas los toen we op destinatie ergens een kopje koffie dronken. Toen was ik wel weer erg gelukkig ergens binnen te zitten. Zit weer in een vriendelijke B&B heb net even de was gedaan.
Ik vraag me toch meer dan vaak af wat dat toch is. Waarom er bepaalde mensen op m’n pad verschijnen? Wat willen die mij duidelijk maken? Of omgekeerd. Vertelt Grazia mij gewoon niet te angstig te zijn voor een beetje regen? Ik snap ook niet zo goed waar die angst nu opeens vandaan komt. Ik denk dat het te maken heeft met de onbekende taal en omgeving.
Als ik zo achteraf naar de dag kijk dan is het vwb het weer een beetje hetzelfde als toen in Duitsland dat ik een dag rust nam vanwege de weervoorspelling die vervolgens niet uitkwam. Dus achteraf ben ik blij dat ik vandaag ben gaan lopen.
Het is leuk om een paar dagen met iemand op te trekken. Zie ook opeens foto’s van mezelf.

Actually I arrived in Tuscany yesterday but I did not notice. It was more mountainous then hilly. Today coming out of the mountains I noticed I noticed the glorious hills of Tuscany.
This morning I woke up at 6. There was a continuous thunder and heavy rain. I checked the weather app and notice a cloud with thunder sign for almost the entire day. To me that was like a no go and put the alarm to snooze. When I arrived for breakfast at 730am Grazia was standing there ready to leave. I asked her if she was out of her mind or so to do the walk with this weather forecast. But she did not see the problem and by that time it was dry. I thought why can an old lady do what I do not dare to do? So decided to go too. Finished the small breakfast quickly and packed my bag. When we started it was dry and during the day the sky looked threatening but it remained dry until 15min before destination. I thought why is this day going to be drowned in heavy rain at this point in time. But it was only mild. Hell broke loose when we were drinking a coffee somewhere at destination in a thing with a roof and walls. Thank god for that.
When traveling with company all of a sudden there is non selfie pics of me. That is funny. 2 days to go to Florence.
I like the temporary traveling with company. I (actually my garmin) am (is) the pathfinder and Grazia is my booking and translation agent. Convenient isn’t it.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Heel leuk dat je nu gezelschap hebt van Grazia! Dat lijkt me fijn! Wat een geluk dat het droog is gebleven tijdens je wandeling! Veel liefs, ciao!

Margriet en Gerard 2018-10-29 19:24:48

Hallo, I send two picture

Grazia 2018-10-29 20:16:22

Grazia a Deus.

Mark Lipse 2018-10-29 20:43:40

Stoer Ad! Pas goed op jezelf, lekker lopen!

Chiel 2018-10-30 07:27:39

Niet zeuren, gewoon lopen

Ad jr. 2018-10-30 10:36:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.