Dophertje

Italië, Gambassi Terme

Ik ben op de Via Francenica aangeland. Eén etappe gelopen en ben nu al helemaal verkocht aanToscane en de route Ik kan echt iedereen aanraden te pelgrimeren. Het hoeft niet gelijk zo extreem. Het kan ook voor een weekie van Lucca naar Siena of zo en onderweg is het gewoon genieten geblazen van het landschap en de pareltjes op de weg en de geweldige onderkomens. En het kost ook niet veel en beter ook voor het milieu dan met het vliegtuig naar pak m beet Dubai. Wat mensen daar te zoeken hebben is voor mij een grote vraag.
Vandaag ging de tocht van San Miniato naar Gambassi Terme. Het ging hoofdzakelijk over landweggetjes. Prima te lopen en het stijgen en dalen hier is zoals de heuvels in Toscane: zacht glooiend, dus niet al te inspannend. Vanmorgen regende het. Het was een beetje zo’n zeikregentje. Net teveel om de poncho niet aan te trekken. Dus die regen stelde niet veel voor. Maar het pad was vaak modderig met veel slipgevaar. Ik moest echt goed oppassen geen uitglijer te maken. Vanmiddag brak het zonnetje door. Ik zit nu in de zon in de tuin van de hostel met een biertje m’n blog te schrijven. Vandaag was het traject maar 24km. Het lekkere daarvan is dat ik gewoon vroeg op bestemming ben en daarna nog tijd heb om wat te doen danwel te lummelen danwel te dutten.
Ik ben het gevoel van de dagen een beetje kwijt maar wist al snel dat het zondag was vandaag, gemeten naar de hoeveelheid lycra pakjes op de fiets. Dat deed me denken aan vorige week zondag toen ik op weg was naar Monte di Fo en dat het zo enorm hard waaide. Ik heb toen geen enkel lycra pakje gezien, maar wel twee gasten die over de via Degli Dei reden met hun crossmotor (hoe schrijf ik dat fatsoenlijk in Sallands accent?? Want zo klonk het in m’n hoofd) dacht toen: als zij erover kunnen dan ik ook. Maar goed vandaag waren het parcours en het weer compleet anders. Ik ben weer op zo’n geweldige plek terecht gekomen om te overnachten. Op een heuvelrug dus weer geweldig uitzicht. Heb hier HP ben benieuwd hoe t eten vanavond is.
Er zijn hier ook best veel jagers. Ik zie ze vaak gaan over het land. Geweer over de schouder roedel(tje) honden erachteraan. Ik moest denken aan: het is groen en loopt door het bos? Een dophertje 😭😭. Gelijk dacht ik: laat die jagers mij in m’n groene poncho niet aanzien voor een dophertje en een schot hagel in m’n kont jagen. Grazia had me verteld dat dat vorig jaar een keer was gebeurd.

Today it was my first track over the VFR. I love it, I mean where the track takes me here In Tuscany. Walking mainly the hill ridge over dirt roads the views are stunning. I need to be careful sometimes with the road really slippery when wet.
The temp when starting at 8am was 17c. That is incredible. In the morning it was rainish meaning just a drop too much for not wearing poncho. In the afternoon there was some sun and at destination i could sit in the garden with a beer enjoying the warmth of the sunshine on my body.
I can recommend everybody to do some hiking here. Beautiful scenery, nice people, affordable and better for the planet then flying to Dubai or so. I do not understand why people go there. Maybe for the wonderful shopping experience. Oh my god where has the sense for true beauty gone?
My daily tracks are shorter now. Today was 24 km ( tomorrow it is even 14 (piece of cake) however day after tomorrow an monstrous 31km ) now all of a sudden I have some time for things like sightseeing, naps and just do no thing.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Ik zit zo te kijken naar die hostel. Dan denk ik, wat een dikke muren en kleine ramen die ook nog eens hoog van de grond staan. Het heeft wat van een klein fort. Ik denk dan aan de vele pelgrims en reizigers van vroeger die veilig hebben mogen overnachten en lekker warm in de tijd dat er nog geen cv bestond. En ik dacht ook aan alle ongelukkigen, van wie wij de namen nooit zullen weten, die het net niet hebben mogen halen, de slachtoffers van harde boeven in het bos. Nog een fijne nachtrust!

Mark Lipse 2018-11-04 21:03:56

Ik ben blij. Blij dat je gewoon doorgaat met de blog, en je ons blijft verrassen met je dagelijkse avonturen. Blij dat iedereen inziet hoe een hobbel onstaat en hoe je er overheen komt. Had ik bijna mijn bestelde selfie op de Piazza del Cisterna in San G. Moeten missen 🙂 Blij dat je het zo naar je zin hebt op je route door de Toscane. Kun je nagaan hoe het er uitziet met stralend weer. Misschien volgend jaar samen met Betty? Ben benieuwd hoe je San G. Ervaart, en hoe het je bij de nonnetjes vergaat, heb de foto’s van de kamers gezien, echt “pelgrims”. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk restaurant binnen de stadsmuren dan hebben wij leuke ervaring met restaurant Chiribiri. In een piepklein keldertje, met tafeltjes ca. 20cm van elkaar, zodat je snel contact hebt met de buren. 20 jaar geleden was het een geheim-tip voor Duitsers en Amerikanen, maar dat zal nu wellicht heel anders zijn. De 1e keer dat ik er kwam en zoals gewoonlijk een Duitstalig menu aangereikt kreeg sprak ik de volgende uit het hoofd geleerde zin “Non parlo Tedesco, soi Olandese, ha un menu Italiano?”. Iedereen werd uit de keuken geroepen om te komen kijken naar de Nederlander die geen Duits kon, en die zo geweldig Italiaans sprak”. In de jaren daarna als ik weer eens kwam herhaalde zich dat, “Kom snel, de Nederlander is er weer!”. Alsof de verloren zoon weer thuis kwam. Denk dat je tot aan Siena nog veel moois te zien krijgt, als je net als ik Florence een beetje te “stads” vind, zul je genieten van Siena. Groetjes, Gerard en Margriet.

Gerard en Margriet 2018-11-05 11:45:58

Super gaaf al die reisverslagen van je Ad ... mooi om zoiets mee te maken ... mijn petje af!

Robin Witteveen 2018-11-05 17:02:23

wat jouw reis naar mijn idee byzonder maakt is je intense beleving van je geloof en je intense natuurbeleving ... gebeurt steeds minder in onze westerse wereld denk ik ...

Robin Witteveen 2018-11-05 17:13:14

is naar mijn idee wel een uitdaging als je weer terug in NL bent ...

Robin Witteveen 2018-11-05 17:14:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.