Zondag, ja wat is dat voor een dag?

Italië, Avio

Ja wat is zondag voor een dag zat ik me af te vragen.
Is het de dag om naar de kerk te gaan?
Is het de dag je nieuwe lycra kleding te showen?
Is het de dag om je groot uitgevallen brommer de sporen te geven?
Het lopen en het weer waren weer hetzelfde als gisteren. Maar niet helemaal want vandaag was het zondag en mooi weer en oktober dus heel Italia denkt dan dat de net fris aangeschafte nieuwe wintercollectie getoond moet worden.
Ik loop dus op het fietspad en zie ik ze fietsen, meestal mannen vanaf een bepaalde leeftijd, helemaal gestyled in lange wielrenbroek, wielertrui met lange mouwen, handschoenen en ook nog een lekkere warme muts onder de helm en allemaal van strakke lycra en niet te vergeten coole zonnebril op, en dat terwijl de mussen van het dak vallen, rijden ze hier rond alsof het winter is. Als ze voorbij suizen ruiken ze niet naar zweet maar naar ultralonglast parfum. Waar zijn de echte kerels gebleven??
Traditioneel is de zondag voor God. Vanmorgen ik was eigenlijk net op weg begonnen de kerkklokken te luiden. Ik stond echt in dubio ga ik naar de kerk of niet. Ja ik dacht: de weg kort is vandaag en nu kan je naar de eucharistie in het Italiaans. Mama Mia ik kreeg dat beeld door van deel 3 van de Godfather als Michael Corleone s kleinkind wordt gedoopt en ondertussen gegelijkertijd de halve maffiawereld uit zijn naam wordt vermoord. Het is heel dramatisch natuurlijk dus ik dacht gaan met die banaan, ik hoopte op drama. Maar goed dan komt de volgende vraag die beantwoord moet worden. Hoe kom je bij de kerk? Nou dat is eigenlijk niet zo moeilijk. Kijk waar alle keurig net geklede oude mensen naartoe gaan. Die volgde ik dus en ze brachten me naar de chiesa di San Marco. Daar zat ik, de eucharistie was hetzelfde als in Nederland. Er was een koortje van 10mv waarvan wel 4 kinderen. Het was mooi. Op het altaar was het een drukte met wel 5 priesters en 4 acolythen. De opperpriester hield een eerste lezing van wel bijna een half uur. Misschien hoorde hij zichzelf graag praten. Helaas het drama dat kwam niet maar toch vond ik het fijn dit te hebben bijgewoond.
Ik verblijf vannacht bij een Agritur op de boerderie dus. Stel je je er geen koeien etc bij voor dit is een appel- en druivenboer. Het is een heel mooi gebouw maar bet staat aan een autoweg. Het was een beetje tricky voor mij hier te komen. Maar ik kwam er en had nog geen avondeten. Ze waren hier zo aardig voor me een eenvoudige broodmaaltijd te maken met appels toe. Dus het is niet altijd culinair feesten.
Hier over de weg scheuren ze voorbij op hun motorfietsen manmanman wat een herrie. Je weet gewoon: zondag en mooi weer en bochtige wegen dan krijgen de motoren de sporen.
Ik wil alle lezers nog eens heel hartelijk bedanken voor het lezen en het commentaar.
1 lezer springt er boven uit en dat is m’n zwager. Vandaag wist hij even heel scherp in een laat puntige zinnen m’n reis samen te vatten.
Het leuke is dat ie snapt hoe die mij een beetje de goede kant opstuurt. Chapeau! En dank je daarvoor.

Today the weather same and the road was flat again.
It was Sunday so decided to go to church. That was nice but had hoped for a little bit more drama.
I walked the bicycle route again. So there were a lot of men from a certain age showing off their new Lycra. And then the fresh new wintercollection when the outside temp was 26C these guys were dressed as if it is winter. They must be sweating but all I smell is daylonglastperfume. What happened to real men?
The place instay tonight is an agritur so I sleep on the farm. No not with coms etc. Here on the farm they grow appels and grapes. Had a problem with getting something for dinner but here they were so kind to serve a simple bread meal with appels as a desert.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Bedankt voor de “bloemen”, Ad! Men zegt dat Italianen voornamelijk leven voor “fare la bella figura”, of in goed Nederlands “Look Cool!”. Daar heb jij vandaag dus een mooi praktijkvoorbeeld van gezien. Ik hoor uit betrouwbare bron dat je met je forse tempo wat te vroeg in Verona zult aankomen, en dat je misschien nog een dagje stuk moet slaan. In Verona zelf staat een prachtig bewaard gebleven Romeins amfitheater, dat wel wat weg heeft van het Colosseum in Italie. Heb daar eens een opera bezocht, dat is een geweldige belevenis. Maar volgens de agenda zijn er op dit moment helaas geen voorstellingen gepland. Natuurlijk mag je een bezoek aan het balkonnetje van Julia, die van Romeo, niet missen. Het is heel erg klein, maar je kunt het niet missen door de drommen toeristen die er voor staan ;-) Wat ook aantrekkelijk is aan Verona is dat je met de trein binnen een uurtje of wat in Milaan of in Venetie bent, maar dat is wellicht niet verenigbaar met de pelgrim-code. We zijn benieuwd welke avonturen je tegemoet gaat, we lezen het hier wel. Leuke verhalen, mooie herinneringen. Groetjes van Gerard en Margriet.

Gerard en Margriet 2018-10-14 20:44:13

Va bene cosi! Ciao bello! Liefs van Margriet

Margriet en Gerard 2018-10-14 20:51:51

Hoe zo, moeten echte mannen naar zweet ruiken? Zo smerig!

Francis Bo 2018-10-14 21:24:46

Hallo Ad en Gerard. Echt cool hoor de stukjes die wij van jullie lezen. ja ja Italië mama mia . Ad die als pelgrim lopend het mooie land leert kennen en Gerard die als vurige bewonderaar van Italië Ad wijst wat hij kan gaan zien. Wij denken dat Ad een fan wordt want hij geniet echt. arrivederci

Ad en simona 2018-10-14 21:28:21

Hoi Adje! Vanaf het begin lees ik dagelijks je verslag en belevenissen, echt een genot! Ik heb respect voor je hoor, wat een prestatie. Elke dag weer op pad. Ga zo door, op naar Rome, ik kijk weer uit naar je volgende verslag en foto’s. Groetjes! Enne...ik vind naar parfum ruikende wielrenners ook geen echte kerels hoor😂

Francis La 2018-10-15 12:32:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.