Struinen

Italië, Verona

Vandaag is het even pas op de plaats maar dat is helemaal geen straf. Het is leuk om hier te zijn. Gisteravond was ik nog uit eten geweest in een restaurant wat op de aanbevolen lijst stond maar ik heb er niet lekker gegeten. Gek he in Trento at ik als een vorst voor €40 en hier waardeloos voor €35. Nou ja kan niet altijd geluk hebben. Hoewel, vanmiddag voor lunch vond ik een tent waar ik de beste gnochi ooit gegeten heb. En daar heb ik al wat van gegeten en maak het zelf ook wel eens maar ik krijg die gnochi van de ah niet zo lekker op sappige textuur als hier. Ik ben ook geen Italiaan natuurlijk en de ah ook niet 🙃.
Ik besloot vanmorgen naar Castelvecchio te gaan en beetje te struinen.
Al struinend kom ik langs een prachtige winkel met kookgerei en -toebehoren. Sta de etalage te bewonderen zie ik een segasalame staan. Dat is dus een salamizaag. Mijn God ik wist niet dat er zulke harde salamiworsten zijn, waarvoor je een salamizaag nodig hebt om m in flinterdunne plakjes te snijden. Nu snap ik ook waarom het flinterdun moet. Hoe krijg je anders zo’n snoeiharde salamiworst verteerd?
Struinde verder en ging naar het museum in Castelvecchio. Daar hebben ze een mooie collectie 14e en begin 15e eeuwse kunst. Het onderwerp is veelal gelijk. Jezus aan het kruis, Maria met kind en heiligen. Wat inspireert de kunstenaar tot een beperkte hoeveelheid onderwerpen? Waar komt inspiratie vandaan? Wat is het eigenlijk? Ik denk dat inspirarie voortkomt uit persoonlijk geloof, wat dat geloof dan ook is. Ik ben helaas een enorme barbaar op het gebeid van kust maar in de tentoonstelling waren ook enige stukken geïnspireerd op de Griekse oudheid en die waren 2e helft 15e eeuw. Ja toen begon de renaissance. Wat een opwindende tijd moet dat geweest zijn, het hele geloofssysteem op de kop.
Na de lunch heb ik de bus gepakt naar de megasupermarkt hier. Ik wilde het gewoon zien en een ritje met de bus is leuk. Het is natuurlijk 1 grote, saaie, lelijke blokkendoos zo’n megasupermarkt met daarin dezelfde eenheidsworst als die ik al uit Nederland ken. Met dezelfde domme ketens met dito aanbod. Je hebt een auto nodig om er te komen. Geen hond komt er met de bus. Ja een verdwaalde pelgrim. Leuk om gewoon even te zien voor de bevestiging en het contrast met de sfeer in de oude stad.
Vanmorgen kwam ik al struinende ook nog langs Julia’s balconette. Onder de balconette staat een bronzen Julia. Naar het glimpatroon op het brons te oordelen betasten de voorbijgangers het liefst Julia’s .... rechterborst. In het bewuste straatje stikt het van de mooie winkels waaronder een Intimissimi. Ze hebben een nuova balconette. Dat zal niet die van Julia zijn. Wat jammer nou dat ik net uit training ben voor ‘de mannen op leeftijd aa cup club’, had ik ook zo’n mooie aa cup balconette kunnen proberen.

Today I strolled around in Verona. I love the place. Went to the museum in Castelvecchio. There is an art exhibition of 14th and early 15th century art. Mostly the subject is either Jesus on the cross or Madonna with child or a saint. This art must have been form just before the renaissance.
Took the bus and checked out a megasuperstore. How dull and stupid that is but interesting to see.
Lunch was excellent and passers by like to grab Julia’s statue by the right breast.
Further I noticed in a beautiful cooking store window a ‘segasalame’. That is a salami saw. Never knew a saw is needed to cut thin slices from a salami.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Uit training Ad??😏 wij mannen op leeftijd van de aa cup fanclub zijn toch altijd van nature in vorm??🤪

Frans 2018-10-24 21:25:58

Kijk, je leert altijd wat onderweg. Een balconette beha is er een met een min of meer horizontaal lopende voorkant. Ook leuk voor jouw aa cup fanclubgenoten! Ik was je blog even kwijt, maar dank aan Betty, en nu kan ik je weer volgen.

Welmoed 2018-10-28 17:02:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.