M’n beste vriend

Italië, Monteriggioni

Vanmorgen zat ik om 7u aan het ontbijt. Het was geprepareerd voor 2. Er is nog iemand dus. Die kwam 5 minuten later aanzetten. Zijn naam was Sergio. Hij is onderweg naar Siena. Ik stelde voor samen te lopen. Dat vond ie best. Maar hij hoefde alleen maar een koffie en een broodje maar ik wilde al het ontbijt wat er was, en dat is niet veel hier in Italia, maar er was meer dan alleen een broodje. Sergio wilde daar niet op wachten tot ik klaar was alles te verorberen dus vertrok alvast. Het leek wel alsof ie haast had of zo.
Ik vertrok denk ik een half uurtje later nadat ik rustig m’n ochtendritueeltje had afgewerkt. San Gimignano sliep nog de straten waren leeg. Maar de kerstverlichting hing al wel. Voor als straks het kerstfeest weer losbarst. Heb het idee dat dat feest niets meer met vrede te maken heeft maar alles met kopen, kopen, kopen.
Het was half bewolkt. Keek regelmatig om naar San Gimignano. Met een beetje fantasie lag het erbij als een verre voorloper van Manhattan.
De route ging veel door het bos over van die glibberige bospaden met veel kleefmodder aan de schoenen en slipgevaar. Was weer erg blij met m’n stokken. Veel bos betekent weinig uitzicht. Dus dat was wel weer mooi maar een beetje saai. Zat te rusten met een banaan, peer en wat chocolade. Komt Sergio opeens teruglopen. Hij kon de weg in het bos niet verder vinden en was nu onderweg naar een asphaltweg om daarover zijn weg voort te zetten. Ik zeg van: oh heb je gps? Nee dat had ie niet. Ik zeg ik wel. Samen lopen? Dat vond ie goed. Ik dacht: haastige spoed...... en Grazia had ook geen gps en zich verlopen en ik heb me ook verlopen maar ben eigenlijk nooit de kluts kwijtgeraakt dankzij m’n Garmin. Ik vind het omslachtig en onhandig om kaarten en routes op t ding te krijgen te krijgen, maar daarvoor had ik hulp van vrind Marco. Maar ik kan wel zeggen dat m’n Garmin op deze reis wel m’n grootste vriend is geworden. T ding heeft me behoed voor vele dwalingen. Ik weet niet of ik zoveel plezier had beleefd zonder m’n grote vrind. Als tweede in de beste vriend contest is geëindigd m’n suunto horloge dat de tijd, de afgelegde km en de hoogte aangeeft en dan ook nog de afgelegde weg opneemt zodat ik later kan zien hoe ik precies gelopen ben. Grazia noch Sergio hadden dergelijke handige vrinden en daarom kon ik ze helpen de weg te vinden. Heel leuk. Het was ook gezellig om met Sergio te lopen vanmiddag. De tijd gaat sneller. Ik vind het heel bijzonder om op te trekken met ‘lotgenoten’ en dat er gelijk zo’n gevoel van wederzijdse verantwoordelijkheid is.
Ik zit weer in een leuk hostel hier maar denk achteraf gezien dat ik beter vandaag de drie resterende km naar Monteriggioni had kunnen doen. Dan had ik meer in de reuring gezeten.
Morgen op naar parel Siena.

Today the track was 30km that means long. A lot went on paths through the woods. Pretty heavy and beautiful but no spectacular scenery. Still very much enjoyed but it was different then the day before yesterday. Anyway had breakfast at 7 and there was 1 other guest in the monastery. His name was Sergio he walks the same route as me to Siena. I proposed to walk together. He was alright with that but seemed to be in a big hurry to reach today’s destination. He did not want to wait for me till I finished breakfast and departed. I took my time and walked half an hour later through the still sleeping streets of San Gimignano. It was half cloudy the afternoon temp 14c I still just wear what I always wear. Very little. My Italian friends are dressed as if it is winter.
I was having lunch break with a banana pear and some chocolate. Who appeared there walking in the wrong direction? Sergio. He got lost in the woods and was now walking back to an asphalt road to continue over asphalt. I asked him. Do you have gps? Negative. I proposed to walk together. He was alright with that.
That made me think about my biggest friend on this journey. My garmin. The thing really prevented me many times to walk wrong and get lost completely. I am sure I would not have enjoyed so much without it (do not like to get lost completely). On the second place in the best friend contest my suunto watch ended. It indicates time, time traveled, km traveled, altitude and it records the path I actually walked.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ik gebruik ook vaak mijn Garmin. Noem hem dan "mein Germanischer Freund". Leuk dat jij ook van "vriend" spreekt ! Groet, Geert

Geert Ruidenberg 2018-11-07 19:42:59

Zo zie je.maar weer Ad goed gereedschap is het halve werk.het is wel geen hamer en schroevendraaier maar iets moderners.groeten

Simona en Ad 2018-11-08 16:24:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.