De Rijn

Duitsland, Bad Breisig

Vanmorgen heb ik het een beetje rustig aangedaan met opstaan na al die km van gisteren. Het was niet ver lopen van het hotel naar de Rijn. Dat was bij Rolandseck. Ik heb daar gelijk het pontje genomen naar rechtsrheinisch. Ten eerste omdat ik van pontjes hou en ten tweede omdat daar aan die kan van de Rijn het voetpad een stuk verwijdert ligt van de weg.
In Unkel wierp ik het anker even uit om een kopje koffie te drinken. De mevrouw van het café vond het zo leuk dat ik naar Rome ging dat ik nog een broodje en wat snoepjes meekreeg. Ik liep verder naar Remagen ja inderdaad van die beroemde brug waarom zo hard is geknokt in WOII. Maar van die brug staan alleen de fundamenten er nog. Waar was dat knokken dan voor nodig?
Bij Linz ging het weer met het pontje naar linksrheinisch.
Ik heb vandaag lekker langs de Rijn gestruind. Het is vlak, nooit de weg kwijt en het is wat levendiger dan de eeuwig zingende bossen en weilanden. Zit nu in een hotelletje in Bad Breisig met uitzicht jawel op de Rijn.

After yesterday’s long walk I took it a little bit easy today. So woke up a bit later and took some more time for morning regards routine.
I arrived at river Rhein in a place called Rolandseck. From there I crossed immediately to the other side. From there I walked to the south to Remagen. You know from that famous bridge in WWII. But the bridge was gone. What was all that fighting necessary for?
From there I moved on to Bad Breisig where I stay in a little hotel with a room with a view. On the Rhein of course. See all the barges passing by.
I enjoyed walking along the river because it is flat 😄I cannot get lost 😄😄and there is some thing else to look at then just trees 😂😂😂

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Lekker bezig Ad👍👍mooi al die verhalen en heerlijk dat bonnefooi gedrag😀past helemaal bij je

Jassie frans 2018-08-30 23:06:25

Je gaat goed Ad! Leuk om je zo te volgen. En geweldig he, die mensen die je wat toestoppen of onderdak gaan regelen. Geweldig dat je het zo op de bonnefooi doet.

Remo 2018-08-31 14:17:36

Hi Ad. No doubt you have some special plans for the weekend. It sounds like you are in good spirits and getting a lot out of your pilgrimage. Keep it up.

Mark 2018-08-31 15:06:02

We volgen je hoor! Super dat het goed gaat. Groetjes vanaf het Pieterpad bij Gennep.... maar wij doen jouw dagafstanden in drieën.. Ook leuk toch?

Loes 2018-08-31 18:00:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.