Relaxed dagje

Duitsland, Kloster Holzen

So Volgens de officiële Romantische Strasse had ik vandaag ruim 30 km moeten lopen via Rain. Maar er was slecht weer voorspeld dus ik dacht ik loop niet via Rain maar via Mertingen naar Kloster Holzen. Dat was dus maar 16 km.
Kloster is voormalig klooster dus. Nu is het een luxe hotel. Maar op vertoon van m’n pelgrimspaspoort krijg ik wel ten eerste een stempel in m’n paspoort en ten tweede de pelgrimskamerprijs 35 euro. Dat is nog eens aardig.
Omdat ik zo lekker bijtijds aan was ben ik lekker warm gaan lunchen in het restaurant. Het eten was echt goed. In de meeste gasthöfe waar ik at was de kaart meestal hetzelfde wienerschnitzel etc. Maar hier was er zowaar risotto en vooraf de lekkerste pompoensoep die ik ooit gegeten heb. De kerk hier ziet er van binnen ook indrukwekkend uit.
Aan het einde van de dag nu regent het pijpenstelen. Maar ik zit hier lekker hoog en droog.

Relaxed day today. With a view on the weatherforecast I decided to take a short cut from the original route. Starting from Donauwörth the official route goes via Rain to Kloster Holzen. But I went over Mertingen. That reduced the distance from 30 to 16km.
The kloster now is a luxury hotel but it offers pilgrims a reduced rate for the night. Just 35 Euro upon presentation of pilgrim passport. Here excellent food is served.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ad, Je bent echt de Christoffel van RIC! Goede reis verder en vergeet niet af en toe een relaxed dagje te nemen en bovenal te genieten. Jacq.

Jacqueline Blaauboer 2018-09-24 18:21:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.