De nieuwe armoede

Duitsland, Hardheim

De nieuwe armoede kan in Duitsland veel worden waargenomen. Ikzelf ben er ook slachtoffer van. Hoe werkt dat? Nou heel simpel je hebt geld maar geen internet. Ja wat doe je dan. Geen verslagjes uploaden op pindat, geen weerbericht, niet even snel iets googelen. Ja je voelt je echt heeeeel arm als je geld hebt en geen internet. Wat moet je dan met geld? Je geld is opeens niets waard zonder internet. En dam krijg je armoedegedrag. Je gaat dwalen door de stad door de straten om te zien waar je wel ontvangst hebt om ff snel je dingetjes te doen. Ik deed dat zelf letterlijk in de Eifel in Bad Münstereifel met succes. Maar gisteravond in Vielbrunn zonder succes. Het hele dorp staarde me na ik voelde me heel armoedig.
Even voor de duidelijkheid ik bepaal of pindat een mailtje stuurt al ik het verslag klaar heb voor upload. Voor mij hoeft dat niet, die mail, want ik vind dat maar aandachttrekkerij.
De dag van vandaag was lang en heet 30graden. Ik heb wel drie keer zoveel moeten drinken als normaal en nog heb ik dorst.
Ik startte om 730 en arriveerde rond 1830.
De tocht voerde eerst nog door het bos naar Miltenberg. Daar heb ik gelijk even wat kolen ingeslagen en aan de Main gepauzeerd. Leuk stadje hoor Miltenberg. Het ziet er allemaal heel authentiek uit. Helaas het doet me niet zoveel al die ouwe zooi. Tegenwoordig ben ik meer in voor moderne kunst en architectuur.
Daarna was het een fijn parcours over het voet/fietspad langs de riviertjes Erf en Erfa naar Hardheim. Vals plat omhoog prima te doen.
Eigenlijk had ik vandaag eerst naar Wertheim moeten lopen via de Nibelungen weg en daarna weer via de E8 naar Tauberbischoffsheim. Maar in de E8 had ik geen zin meer en dacht laat ik maar een stukske afsnijden.
Toen ik Hardheim naderde kwam me een herrie tegemoet. Het bleek een reuzenblower voor wat later bleek de bekalking van het bos.
Van al dat gewandel, en de ontberingen soms, wordt ik al wat handiger in hosselen met name hosselen voor water. Ik vraag het aan mensen, maar op het kerkhof heb je ook goede kans voor het vinden van drinkwater net als de camping het ziekenhuis het gemeentehuis etc.


The New poverty
Here in Germany the new poverty is that one has the money but internet. What on earth to do when the is no internet. I will survive but it feels very poor.
When I was in Bad Münstereifel i literary went along the streets to find an sufficiently strong signal. There this strategy worked but yesterday night in Vielbrunn it failed. The people stared at me.
Today’s walk was great again. It was long and hot 30C. So water consumption was at least 3 times more than normal. I strat to get pretty smooth in hosseling for water. I ask people but there is also good drinking water in the graveyard and the hospital everywhere.
The tour started through the woods to Miltenberg where I had a little pause at river Main. After that the path went gently up next to rivers Eft and Efta.
On one of the pics you see a giant blower that blows with an enormous noise chalk powder into the woods.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Hi Ad, ik vind het zo leuk om deze stukjes te lezen! De laatste paar dagen had ik het even niet gelezen (drukdrukdruk) en vandaag had ik dus lekker een aantal in één keer. Super om te lezen dat het zo goed met je gaat, dat ga ik me toch afvragen als ik een paar dagen niet met je mee lees. De omgeving ziet er prachtig uit, maar jij ook! Ga zo door!

Lisanne 2018-09-13 09:31:35

Als je zo loopt te zoeken naar internet, dan denken ze dat je Pokemons aan het zoeken bent......... Of is dat nu helemaal uit? O ja, selfies zijn wel leuk!!!

Bo 2018-09-14 11:00:51

Gelukkig stond je aan de goede kant van de weg toen de kalk-blower voorbij kwam! Anders werd je zeker nagestaard....

moniek 2018-09-14 18:10:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.