Wies

Duitsland, Schwangau

Het was vandaag wel weer een bijzondere dag.
Allereerst ging het aardig met de hoefkens, niet onbelangrijk. Ze gaven er na 30km de brui aan maar toen was ik net aangekomen. Kwam dat even mooi uit.
Het weer vanmorgen was bewolkt en koud vanmiddag brak de zon door en kon het jasje weer uit.
Ik had vandaag weer eens moeite met het vinden ban een plek om te slapen. Alles is gewoon vol. Met moeite vond ik dus een kamer (zonder douche en wc (maar dat interesseert me niets)) voor 60 euro wat duur is maar de douche op de gang was ronduit geweldig met mini sauna en ik heb hier zicht op de toegangsweg naar de droompaleizen Neuschwanstein en Hohenschwangau. De andere kant van t hotel heeft zicht daarop. Maar ik zie alle bussen met touristen voorbij komen. Volgens mijn boekje zijn dat er 10000 per dag iedere dag. Dat zijn 200 bussen vol of 33 747s of 2 cruiseschepen. Lekker voor het milieu!! Morgen loop ik even langs om te zien hoe dat er allemaal aan toegaat.
Maar goed m’n dag begon koud en het was heerlijk stil in de pfaffenwinkel. Daar genoot ik weer intens van. Net na negenen kwam ik bij de Wies kirche aan. Het is een pelgrimsoord. Een buslading Chinezen was me met voor. Ik hoefde echter niet in de rij te staan. Ik heb alles eens goed bekeken. Erg mooi veel licht. Ben op eenkerkbank gaan liggen om de plafond schildering te bewonderen zonder m’n nek te verdraaien en vervolgens natuurlijk vergeten dat te fotograferen. Er waren meer pelgrims. Nou dat was nog eens leuk. Zij liepen allemaal een deel van de camino. Alle Pelgrimswegen in Duitsland gaan naar Santiago. Maar goed de klokken begonnen te beieren. Jawel die was voor de heilige mis. En die heb ik natuurlijk bijgewoond. Want dat wil je niet missen als Je er toch al helemaal naartoe gelopen bent. Hoe zou een uitvoering van de Matheus passion hier zijn? Waar is toch in onze cultuur het gevoel voor schoonheid gebleven?
Overigens dit kerkje trekt meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Mijn God. Daar gaat het milieu weer. Reken maar even mee dat zijn gemiddeld 54 busladingen of zo om en nabij 9 747s vol.
Na de mis trok ik verder de stilte van de wei en bos in met allen het geklingelklangel van koebellen. Ik heb nog wel eens sjans van een koe in de wei. Ze zijn zo leuk nieuwsgierig.
Vanmiddag ik stond een beetje te prutsen kwamen er 3 mannen voorbij. Ze vroegen of ik meeging een bier drinken in het café. Niks voor mijn normale ik, maar ik dacht: doe nou maar gewoon eens. Ik kon in het café ook nog een goulash soep krijgen met wat brood en een bier dus. Ik had nog niet geluncht dus het ging er allemaal in als ketellapper. Toe nog een obstler. Het was allemaal erg ontspannen en gezellig.
Maar helaas het kon niet te gezellig worden want de tijd gaat door en ik wist toen al dat waar ik wilde gaan slapen alles vol was dus er was nog wel wat te doen.
Tegen de tijd dat ik bij Schangau aan kwam lopen stond er weer een kerkje midden in het weiland. Fotootje maken, He wat staat daar op de achtergrond??? Is dat niet Neuschwanstein? Warempel dat was het.


Today it was an extraordinary day from a tourist perspective. I went to Wies famous for very beautiful interior and later on the day I arrived in Schwangau with the fairytale castle Neuschwanstein.
The day stared clouded and cold but in the afternoon the sun came out again.
Had a beer for lunch. Something i never allow myself and in the Wies church I had the opportunity to attend mass.
I am amazed how many tourist visit these places
Neuschwanstein 200 bus loads a day and the little church 54. That is equal to 33 respectively 9 747s. Good news for the environment ahem.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Hallo Ad. Weet je waarom het moeilijk is om een hotelkamer te krijgen? De wereldkampioenschappen wielrennen op de weg worden nu gehouden in Innsbruck en dat is in de omgeving waar je nu loopt. Groetjes

Ad en Simona 2018-09-30 16:48:40

Ansichtkaart waardig zou ik zeggen.

Josephine 2018-10-01 05:09:19

Hoi Ad, je bent al ver! In Spanje kwam ik inderdaad pelgrims tegen die in Duitsland begonnen waren. Grappig dat je ze nu tegen komt. Maar jij gaat meer op ongebaande paden. Geweldig!

Remo 2018-10-07 13:39:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.