Smør 2

Duitsland, Oberwesel

Vandaag was het echt weer een wandeldag. Het ging weer door de bossen en over de velden met zo nu en dan de prachtigste uitzichten op modeltreintjeswonderland. Prachtig. Ik zat dus in een veel te luxe hotel dus dat omtbijt vanmorgen was zeer uitgebreid en ik heb me alles lekker doen smaken. Gisteravond ben ik met m’n dikke reet in bad gaan zitten. Doe ik nooit maar ja ik wilde natuurlijk wel een beetje m’n geld eruit halen. Gek idee eigenlijk en overigens zo duur was het ook weer niet.
Maar het was wel even lekker en ontspannend zo met m’n dikke reet in bad. Ik was al een betoog begonnen over de smering van binnen maar nu wil ik het even hebben over de smør voor buiten. Ik had ergens op een standaard paklijst Sudocreme zien staan. Ik snapte dat niet. Dat was toch voor babybilletjes. Maar toen ik in training was toen dacht ik wel eens: jeetje wat is m’n bilspleet geïrriteerd en toen viel het kwartje. Dus ik heb een tubetje Sudocreme bij me. Iedere dag een likje van t spul op m’n dikke reet doet wonderen.
Ik was vanmorgen nog niet koud begonnen of daar kwam de warming up 200m omhoog het Rijndal uit. Zware arbeid maar de beloning dwz het uitzicht was het dubbel en dwars waard. Daarna ging het nog verder omhoog naar 530 meter maar niet zo stijl. Maar het idee was wel naar dat ik aan het eind van de dag weer moest afdalen naar Rijn nivo.
Het vinden van accomodatie ging super en omdat alle winkels dicht zijn eet ik vanavond uit dwz warm. Lekker hoor. Met een lekkere Riesling erbij.

Todays topos is Smør 2. Remember smør 1 was about butter to lubricate the inside. All the other Smør is for the outside. Last night when I was in that luxurious hotel I thought: let’s have a bath. That was nice and relaxing to put myself in bath. Not really in the spirit of a pilgrimage so I did not too long also too long would put the hard skin on my feet in the line of fire. I cannot risk that. But it was so relaxing for my back, legs and bum. Talking about bum. I read on a standard pack list to take some sudocreme in the pack. I did not understand why I thought that was a baby product. But when training I realised: bum can get very irritated. So now to keep it in good shape I Smør some sudocreme on bum every day. The walk today was great back into the woods and fields with sometimes very nice views. Because today all shops are closed I eat warm in a restaurant. Traditional German kitchen and Riesling dry wine. I enjoyed every much more in particular the black pudding (see pic) but here it is not as dry as in the UK

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Op de foto's zien we dat je in .een echt mooi landschap loopt.erg leuk voor jou vooral dat het weer zich van zijn beste kant laat zien. Wij genieten mee met jou en met alles wat je beleeft.groetjes

Ad en Simona 2018-09-02 20:43:28

Lekker dat je heerlijk in bad hebt gezeten en fijn dat het elke dag zo goed gaat! Veel liefs!

Margriet en Gerard 2018-09-02 21:35:58

Goed dat je ook nog de tijd neemt om culinair uit te spatten al voordat je in Italie bent. De meeste mensen denken bij Duitse wijn aan de mierzoete “liebfraumilch”, maar een mooie Riesling is minstens zo lekker als een Fransoos. Gruwelijk lang geleden was ik als jongeling met een maatje op vakantie in Engeland, bij een Engels gezin. Daar werd “echt Engels” gekookt, dus wij zijn toen uit nood vaak bij Wimpy (een soort McDonalds) geweest. Maar toen we hoorden dat er die avond Black Pudding werd gemaakt, wreven wij in onze handen. Dat zou wel lekker smaken, zo’n dessert........... Je kunt je wel wel voorstellen toen we het gerecht zagen, en realiseerden dat het niks met “dessert” te maken had. Geloof niet dat wij er veel van gegeten hebben. Dan zijn de Duitsers met “Blutwurst” een stuk duidelijker, dan weet je wat je gaat krijgen. Maar je begrijpt dat na mijn jeugdtrauma ik het niet meer zou bestellen. Zie op de kaart dat er een flinke kronkel in de loop van de Rijn aan zit te komen, en dat het volgen daarvan je flink wat extra kilometers oplevert. Misschien een stukkie afsnijden?

Gerard 2018-09-02 21:54:25

Beste Ad, Wij vinden het erg leuk om jou reisverslag te lezen. Wij wensen je veel succes met de stappen die je nog moet maken! Groeten, Danny en Isabelle

Danny en Isabelle 2018-09-03 15:27:09

Riesling ja heeeel lekker. Er zijn wel verschillende Riesling wijntjes. Ten eerste slobberriesling, komt van het vlakke land. Auslese is wat hoger op de berg. Hochgewachsriesling, dat is wijnbouw met gevaar voor eigen leven, zo steil is het. Dan nog Spätlese die wordt laat geoogst. Tot slot de eiswein, dan wordt de druif bevroren geoogst. Welke heb jij gedronken????

Josephine 2018-09-03 16:42:01

Hoi Ad, kreeg deze blog via Betty! Te gek, echt op pad!!! Nu lees ik zo af en toe iets, net over je goede voortgang, het lekkere eten, baden.. Hihi, maar ook over de perikelen"dikke reet". Deze crème is voor van alles goed, ook voor zweetirritatie (mogelijk daardoor heb jij klachten op die plek???)... Hoop dat je veeeeeel beloningen te wachten staan.. Dat is het gewoon na fysieke inspanningen. Veel plezier met jezelf... Kom je veel leuke types tegen??? Groet van Jolien, en ook clan Theo

Jolien Dekker 2018-09-03 16:47:49

Nou Ad, ik ga helemaal stuk bij dit stukkie!! Hilarisch!! Klinkt als een schrijnende elfstedenreet of zo. Lekker dik insmeren! En Riesling blijven drinken - één van de mooiste druiven die er zijn. De oogst is misschien nog een beetje bezig. Vraag ook naar Bitzler of Neuer Wein. Dan krijg je gistend druivensap. Eet er Zwiebelkuchen bij in een herstzonnetje. Beter wordt het niet. P.S. We hebben je vanavond wel gemist bij de Friday Night Show!

Marco 2018-09-07 22:08:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.