Mile stones

Oostenrijk, Pfunds

De route vandaag begon eerst met een lekkere klim van 300m uit het dal. Maar dan heb je ook wel wat. Prachtig uitzicht. De zon scheen weer de temperatuur was vriendelijk.
Er staan veel borden langs de weg met uitleg over de via Claudia augusta maar ook andere dingen worden uitgelegd.
Zoals: Ik kwam een bord tegen van de Schwabenkinder am Weg. Ik heb r een fotootje van gemaakt. Lees die tekst eens. Mijn God. Arbeidsmigratie is van alle tijden maar dit.
Daarna kwam ik langs een kapelletje, waar aan het hek wat indringende vragen waren gehangen. Ik denk dat iedereen die vragen wel kent het is altijd hetzelfde. Maar het antwoord???? Dat is de vraag.
Ik liep op hoogte en keek m’n ogen weer eens uit. Het was weer prachtig in de bergen.
Ik kwam een mile stone tegen. Dat is nog eens vreselijk handig want dan weet je als wandelaar of handelaar of soldaat waar ongeveer je op de weg was. En als er dan eens pech was gebroken as of zo of een door z’n hoefkens gezakte ezel. Ja dan belde je gewoon even de ARWB. Maar ja je kom niet zeggen ik heb pech met m’n ezel kom even helpen. Ja welke weg zit je? Via Claudia augusta. En waar op de weg?? Je uhhhhh. Ja het is nummertje CCXXIV ja daar kan de ARWB wat mee. Dus diegene die de mijlpaal heeft uitgevonden verdient de Nobelprijs want die geeft de positie op de weg weer. Zo simpel.
Na de hoogte ging het weer omlaag naar Inn nivo. Dus daar is de rivier, de autoweg en een voetpad. Het is fijn als de rivier tussen mij en de autoweg in ligt. Bij genoeg stroomversnelling klatert en klettert de rivier zo luid dat ie het lawaai van t otoverkeer overstemt. Ja die rivier maakt ook een hoop herrie maar dat is natuurlijke rustgevende herrie en dat zo’n beetje de hele dag lang. Aan het eind van de dag ben ik helemaal zen. Maar de dag verliep ook wel een beetje moeizaam. Maar goed ben weer aangekomen waar ik wilde aankomen.
Ik nader al met rasse schreden Italia.

Todays theme is milestones just along the road. The road is one but where on the road is two. Such a simple thing as a mumbered milestone is such an effective thing for travellers and the administration. Today’s road was great again. Started with a 200m climb from river level to high level. Oh the view were very beautiful again.
Later on the path went back to river level, where there is the road, the river and the foot path. I like it when the noise of the road is less then the noise of the river. So I just enjoy the natural river noise and the autumn colours. Just like the colour of the river. Ice blue. Almost in Italia

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Zorg maar dat jij geen Prutzer wordt.

Mark Lipse 2018-10-05 21:57:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.