Naar t zuiden

Kroatië, Grad Šibenik

Het is vroeg dag, voordat we vertrekken nog een koffie en thee drinken en van 't mooie uitzicht genieten, ff opfrissen, toilletteren, vuilnis weggooien, wc legen, 7:35 doen we het hek vd camping open en zijn wij weer onderweg, nu naar Kroatië.

We proberen de Karawanken tunnel te vermijden en rijden over de Loiblpass. Wij gaan de grens over bij de gelijk genaamde tunnel ('n korte van 1.556m.)
Aan de grensovergang Oostenrijk-Slovenië kopen we een vignette voor Slovenië
Via Ljubljana (SLO) door richting Zagreb (HR). 10:45 passeren wij de grens Slovenië-Kroatië.

14:30 staat de camper op zn blokken in de schaduw van de dennenbomen bij camping More, plaatsje Žaborić. Wij hebben 558km gereden vandaag. De camping is heel eenvoudig, less is more zullen we maar zeggen. Zodra we de camping uitlopen staan we aan de boulevard.

Bij de camper nemen we een drankje en een kaiserbroodje met bressot. Daarna de zon in met zn allen aan het strand liggen en ff t water in.

Rond half 7 lopen we terug en maken we een curry met rijst.

Na het eten doen we de vaat en daarna gaan we zelf douchen, achter een douchegordijn met lauwwarm water maar prima in deze buitentemperaturen.

De jongens zetten nog de tent op in het donker. Want we blijven in iedergeval 2 nachtjes, hebben nl. geen zin om morgen op pad te gaan. Ook al is het hier niet wat we zoeken of hopen te zien.

Na de koffie/thee lopen Edwin en ik een rondje langs de boulevard en drinken op het terras beide één drankje. De jongens blijven bij de camper....

En nu hopelijk lekker slapen met de ventilator op volle toeren.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Dat was weer een beste rit gisteren. Nu maar weer lekker een paar dagen relaxen. Lekker de zee in is de beste optie met deze hoge temperaturen. Veel plezier verder.

Harry 2022-07-29 09:55:52

Jullie hebben weer prachtige dingen gezien! Lekker hé zo'n vakantie met je eigen huisje bij je. Van alle gemakken voorzien...

Gerrie 2022-07-29 21:46:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.