Van Lake Corbet naar Lytton 130 km waarvan 100 met een truck

Canada, Lytton

Nog even een korte terugblik op gisteren. Marc was aan het eind vooruit gefietst om ons avondeten van 18.00 uur veilig te stellen. Eenmaal daar is het een prachtige, idyllische plek waar we verblijven. Vooral “beroemd” ( je moet in het viswereldje zitten) omdat het een vliegvissersparadijs is. (er worden hier wereldkampioenschappen gehouden)
We wilde gisteren een taxi nemen vanuit Kelowna, zodat we de 55 km klim niet hoefde te doen, maar alle taxibedrijven zeiden:” nee” tegen fietsen meenemen.
Vandaag hebben we via de gastvrouw van de logde kunnen regelen dat ene Tim ons, met de fietsen in zijn truck ,100 km gaat vervoeren. Dat is heel fijn want het wordt 41 graden vandaag. We zitten in het allerheetse deel van Canada ( op de een of andere manier associeer ik Canada niet met tropische temperaturen ). Maar ze noemen het hier “ the dessert”. Tim rijdt zijn pick-up rond half 9 voor. Hij kletst graag en is een heuse Trump fan ( ze bestaan nog). Ik denk “ niks zeggen Jeannette “ we moeten immers vervoert worden. Tim vraagt of het oké is dat ie Marihuana rookt. Uhhh is het hiervoor nog niet wat vroeg Tim? Ach zolang ie het gaspedaal maar ingedrukt houdt en recht blijft rijden. De wiet lucht komt ons tegemoet. Ik hoor Bob Marley: “ no woman no cry”. Hij moppert op van alles, vooral op de politiek. Hij heeft allerlei complot theorieën. Zo is de president van Canada, Trudaux, een communist. Zijn moeder zou een relatie hebben gehad met Fidel Castro ( look at Trudaux en he looks like Fidel). Enfin on half elf staan we bij Spences Bridge. Het is hier heet maar prachtig. Een enorme canyon waar we in fietsen. Tijdens het afdalen voelt het alsof er vijf föhnen op de heetste stand op je gericht staan. We logeren bij een rafting resort. Een soort van glamping. De rest van de dag hangen we bij het zwembad. Morgen zullen wel vanwege de hitte om zes uur vertrekken. 110 km naar Hope. Als het goed is, is het daar koeler......(?)

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Lang leve de pick-up truck. Succes vandaag. Ben benieuwd op welke bijzondere plek jullie vandaag slapen, de naam is al veelbelovend.

Jeanine 2018-08-10 08:18:57

Kijk dit begint op vakantie te lijken.....stukje met een truck, je haren automatisch laten föhnen en dan relaxen in het zwembad op een glamping !!!!! op naar Hope het kan niet meer op !!!

Els 2018-08-10 10:59:03

Slim om met die hitte (41gr😳) geen 130 km te fietsen. Hoeveel water moet je dan meenemen? En geluk dat je toch nog iemand hebt gevonden die jullie bracht. Is inderdaad te Hope(n) dat het wat koeler wordt. Er komt een etappe dat je ook weer berg af gaat toch?

Robert 2018-08-10 12:10:12

Hot, hot, hot! Wel slim! Jiehaaa! Wietjes roken!!

Bo&Mikki 2018-08-10 13:23:35

Goed geregeld dat je het advies van de mevr. van de vorige overnachting hebt opgevolgd, met 41 graden een aantal hellingen van 10% of meer is vragen om moeilijkheden. Misschien is het een idee om net als de truckchaufeur een sticki o.d. te roken, dan lijken de hellingen mischien minder stijl. Opnieuw is de omgeving erg mooi. Het zwembad moet goed bevallen zijn met die hitte, veel plezier. Groeten van Eef en Jeanne.

Eef en Jeanne 2018-08-10 13:23:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.