Van Twizel naar Wanaka

Nieuw-Zeeland, Wanaka

Na het ontbijt weer op pad met ons playmobilcampertje. Onderweg stoppen we bij het eerste dorp op zoek naar een ATM ( pinautomaat ). We hebben een klein liquiditeitsprobleem. Niet zozeer dat al ons geld op is, maar dat onze credit kaarten ermee gestopt zijn 😬. Oeps hebben we alles zo goed voorbereid en hebben we geen rekening gehouden met wat je maximaal kan besteden met zo"n kaart ( ik gebruik hem eigenlijk nooit). Ik ben optimistisch vertrokken met mijn plastic kaarten, maar nu blijkt dat ook mijn gewone bankpas weigert. Die van Marc ook. We hebben nog precies 90 NZ dollar ( genoeg voor twee campings en drie koppen koffie) daar komen we niet een hele week van rond. Een ander pasje van Marc doet het wel, maar het duurt even voordat we door hebben waarom juist die het nu wel doet. We komen erachter dat die pas werelddekking heeft ! Aha. Nu staat er op mijn bankpas: " wereldpas". Je zou denken Nieuw Zeeland is ook de wereld al is het een eindje uit de buurt, dus waarom krijg ik hier geen geld? Ik kom er achter dat ik me had moeten aanmelden voor de werekdekking. Laat ik nou net mijn Raboscanner nog in mijn tas hebben gestopt met de gedachte : " je weet maar nooit". In een cafeetje met WIFI effe de dekking bevestigd , ga ik morgen even checken of ik ook nog centjes krijg ( nu we niet meer hoeven te fietsen kan ik ook spullen kopen die niet in een fietstas passen).
Enfin de rit vandaag van Twizel naar Wanaka was weer eens super mooi. Wanaka zelf is een erg leuk plaatsje, het ligt voor de verandering aan een meer. In de winter is het een ski gebied. Marc had een prachtige wandeling uitgezet van ongeveer 20 km over Mount Iron en verder langs rivier en via oever van het meer terug. We hebben heerlijk gewandeld, het laatste stuk langs het meer waar enorme villa's staan. Voor morgen weten we nog niet helemaal waar we heen gaan, maar komt vast goed.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

We hopen dat het "pin en betaal" probleem wordt opgelost. Wat zijn de foto,s weer indrukwekkend, heel mooi, we denken dat het tijdelijk leven in het campertje wel goed gaat ?. Jongens nog heel veel plezier,ect. Groeten Jeanne en Eef.

Jeanne en Eef 2017-01-11 14:07:45

Na het lezen van de eerste regels wilden we hier al een sponsoractie starten! Gelukkig lijkt alles goed te komen!

Theo 2017-01-11 19:01:04

Wat fijn om al een maand lang met jullie mee te leven...daar aan de andere kant van de wereld lieve Bakkertjes! Echt een wereld van verschil. Diepe buiging voor jullie! Wat een mooi, goed stel zo samen. X

Angelique 2017-01-11 21:40:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.