Van Thames naar Hot water Beach 100km

Nieuw-Zeeland, Hot Water Beach

Vanochtend wakker geworden met een strak blauwe lucht en heerlijk zonnetje. Om half negen op de fiets. Eerst een bakkie gedaan in het dorp. De weg loopt vervolgens langs de kust en kronkelt door de bergen met telkens een prachtig uitzicht op de zee. Zo ontzettend mooi. Tussendoor zijn de klimmetjes venijnig steil. Het landschap maakt veel goed. Rond half een aangekomen bij een vistentje langs de weg. Marc heeft er een dozijn oesters gegeten. Daarna een gravel weg, best lastig fietsen met de vol bepakte tandem. We gingen een berg over en het was behoorlijk afzien. Een man met een pick-up stopte en vroeg of hij ons een lift naar de top kon geven, aardig maar toch maar gefietst. Boven aangekomen stonden daar drie Australiërs met een mounten bike. Eindelijk mochten we naar beneden toen we een bekend geluid hoorde: psssssst. Helaas de anti lek voorband was lek ... balen maar na 15 minuten konden we weer verder. We zitten nu in een hutje op een soort camping in hot water beach. Hot omdat wanneer het eb is en je een kuil graaft in de grond er heet water omhoog komt waar je lekker in kunt gaan liggen, erg bijzonder. natuurlijk hebben wij ook een schep gehuurd om een kuil te graven .

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Erg leuk om jullie verhalen te lezen en zo met jullie mee te reizen. Het ziet er prachtig uit, geniet er van.

Jeanine 2016-12-20 09:57:57

Oeps... jaloers... hier geen zonnetje maar mist...en bevroren autoruiten... Geniet ervan!!!!

Elsbeth 2016-12-20 10:17:30

PSSSSSSSST tweede lekker band........3x is scheepsrecht........wat heerlijk dat je zo'n handige man hebt Jeannette !!!!En dat de lucht nu strak blauw is super !

Els 2016-12-20 13:16:51

Hallo Jeannette en Marc, Wel heel bijzonder die kuil en dat warme water, ongelooflijk. gelukkig hebben jullie de fietsband kunnen maken. Wij hier in jullie huis hebben sinds vanmorgen ongeveer 11.00 uur ook iets kapot !. Bijnhet open draaien van de keukenkraan voor water om koffie te zetten, kwam de draaiknop er gedeeltelijk uit?, die heb ik na lang prutsen gedeeltelijk terug geduwd. Toen bleef het warme water continu lopen, na lang zoeken heb ik in de kruipruimte naast de c.v. ketel een waterkraantje dicht gedraaid, en onder in het aanrechtkastje eveneens een kraantje dichtgedraaid ?. Nu is het zo dat de keukenkraan zachtjes blijft lopen, en we hebben geen warmwater meer. Niemand van de "buren "in de straat is thuis, om eventueel advies of dergelijke te geven . We gaan nu maar wat bekende bellen, we hebben jullie gebeld, maar waarschijnlijk slapen jullie. Gegroet Jeanne en Eef. P.S. We sturen jullie ook een E-mail.

Jeanne en Eef 2016-12-20 13:19:15

Hee buurtjes, Stoere verhalen hoor die jullie beschrijven. Lees de verhalen en merk dat de schrijfster een roeping is misgelopen. De verhalen zijn leuker dan de krant waar daar staat alleen ellende in dezer dagen. Veel succes met weinig pech op dag 9!

Theo 2016-12-20 22:10:06

Ik ben onder de indruk van jullie avontuur in Nieuw Zeeland. Nu maar mogen hopen, dat de wielen rond blijven en het tandemstuur de juiste richting blijft aangeven, want er is nog een lange weg te gaan. Hier gaan wij ons voorbereiden op Kerst en Nieuwjaar. Veel succes in Down Under en geniet van dit avontuur. Wij zullen wel op de winkel passen. Groet Chris Stroo

chris stroo 2016-12-20 22:40:27

Wat een avonturen... en mooie kiekjes! Klinkt echt geweldig wat jullie allemaal meemaken. Jullie zijn soms echt een bijzondere verschijning zo samen op de fiets !? Lijkt me wel spannend om op van die drukke wegen te rijden! overigens wel lekker om met je zadelkontje zo in een kuiltje te zitten. Dikke knuffels van Bo en Mikki!

Pascal, Maddy, Bo en Mikki 2016-12-21 00:38:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.