Van Jurkalne (Let) naar Kolka (Let) 135 km

Letland, Kolka

Het is het moment in de vakantie waarop je in de ochtend voor het eerst je 'butt neervlijt op je zadel en even diep moet zuchten: " Ach das tut weh". Daar kan geen Sudocreme meer tegenop. Ondanks dat ik een diepte-investering in mijn fietsbroeken heb gedaan, een klein designer jurkje had ik ervoor kunnen kopen, blijft het pijn lijden. Voor de insiders: het Sky team in de tour rijdt ook in Castelli. Desondanks, na meer dan 1000 km fietsen is er geen houden meer aan.
Vandaag om 9 uur weer op het fietsje na een prima ontbijt, de pannenkoeken die we bij hetvontbojt kregen stoppen we in een zakje voor later. Wederom is het landschap weids en rustig ( er zijn bijna 2 miljoen Letten waarvan er bijna 1 miljoen in Riga wonen, dus daar is iedereen). Het zijn lange wegen waar je een beetje filesofisch van wordt. Ik hoor de Time Bandits: " its an endeless road". Wel lekker asvalt en met de wind in onze rug zijn we om drie uur smiddags al op onze eindbestemming in Kolka. Het heet de Kaap van Kolka waar de Baltische zee over gaat in de baai van Riga. We slapen in een veredeld cafetaria cq hotel. We liggen boven de keuken, we hebben morgen ruim 150 km om de baklucht kwijt te raken. Dan zijn we in Riga!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Jullie hoeven dus alleen maar te snuiven vanavond dus veel kosten voor de avondmaaltijd zijn er niet. Zit er voor Jeanette misschien toch nog een designerjurkje in! Morgen de 1000 km doorbreken, suc6

Theo 2017-08-03 18:16:53

Wat zijn die rare bultige hopen op het strand ?. Hele mooie omgevingen, die verzachten misschien de zadelpijn ?. Zijn benieuwd wat jullie vanavond te eten hebben gekregen. Veel plezier en geluk morgen .

Eef en Jeanne 2017-08-03 19:16:17

Misschien even vanavond met de billen in de zoute zee?? Ach arm Jeannette en ik maar deken dat de Castelli je van het is....... In mijn maat niet te koop dus heb maar een goedkoper exemplaar uit Germany aan geschaft.... Ik hoop het dit weekend uit te proberen....zal aan je denken😩😩😩 laat je kontje maar masseren vanavond! XX

Els 2017-08-03 20:16:59

Na een zaterdag elektrische fietsen uitproberen (tja 50+ :) gevolgd door een fietsritje naar een pizza uit een echte houtoven (tegenwoordig naast de Plaza op de Leenderweg!) is mijn butt er alweer klaar mee, dus....RESPECT!!

Annetje 2017-08-03 20:28:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.