Van Saskatchewan Crossing naar Columbia Ice Field, 50 km

Canada,

Gisteravond bij het bakken van onze hamburger vertelde een mede griller die dag twee beren aan de kant van de weg te hebben gezien ( ze liet vol trots de foto’s zien). Ik hoor meteen “ ik zag twee beren.... oh het was een wonder “.
Vandaag vertrokken wij al om 7.30 uur. Geen kip op de weg, dus ik dacht dat het wellicht verstandig was om te zingen. Om zo met mijn schetterstem de beren op afstand te houden. Dat moet zeker lukken, voor Marc echter minder prettig. De songs tot mijn beschikking zijn:” Bolke, Bolke de beer, daar is ie weer” ( hoe het liedje verder gaat weet ik niet). Dan hebben we nog : “ Ik ben beertje Colargol”, maar van dat liedje ken ik alleen de schunnige versie.
De route is wederom ongelofelijk mooi. Een van de mooiste wegen die we ooit gefietst hebben.
Je zou eigenlijk een roterend hoofd moeten hebben, want aan alle kanten is de natuur adembenemend. We gaan een pas over en tegen de middag arriveren we bij de gletsjers. Eerst lunchen aan lange tafels. Naast ons Chinezen . Een volk naar mijn hart. Lekker voorover gebogen met hun neus in de noedels. Lekker die slierten naar binnen slurpen en smakken. Terwijl ze met elkaar praten zie ik de noedels gewillig draaien in hun mondholte, heerlijk. Zo doe ik dat ook graag. Alleen bij ons iets minder geaccepteerd. Na de lunch wandelen we naar 1 van de gletsjers. Wat vooral indruk maakt is hoe groot de gletsjers waren en hoeveel ze geslonken zijn. In de middag gaan we naar de “ Glacier Skywalk”. Indrukwekkende uitkijkbrug die 300 meter boven de grond hangt. Een loopbrug van glas. Niet voor mensen met hoogtevrees. Daarna naar ons hotel tegenover de gletsjer. Het is afgelopen met de korte fietsafstanden. Vanaf nu alleen nog maar 100 km of meer.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Wow jongens! Wat een foto’s!

Maarten 2018-08-02 08:25:40

Mooi verhaal en de eerste warm draai dagen zitten er nu op! Ik heb nog wel een berenliedje om je keuze uit te kunnen breiden;” vanuit het Jungleboek het liedje:” Als je van beren leren kan”. Als je de mooie foto’s ziet is het thuis toch maar behelpen :-). Geniet ze!

Theo 2018-08-02 08:27:19

Ha ha van dat Chinees eten. Ik heb je eetstijl nooit zo kunnen plaatsen, maar nu weten we het: je hebt chinese genen! Gaaf hoor dat jullie zo genieten van de prachtige tocht. Gisteren heb ik een luttele 20 km op en af de Franse Bergen af (ook wel met 35 graden op het heetst van de dag) en ik wenste al trapondersteuning. Diepe buiging!

Jacqueline 2018-08-02 09:19:43

Holi moli, wat is de natuur/Bergen e.d. fantastisch mooi, overweldigend. Laat eens weten hoe de temperatuur daar is, zijn benieuwd (hier is het elke dag 30 tot 34 graden, te heet). Zo te lezen is het Chinese eten jullie buitengewoon goed bevallen, lekker slurpen. Als je daar zo fiets, wat voor geluiden hoor je dan, of is het heel stil ?, maakt de gletser geluid. Geen problemen meer gehad met de Canadese fietsen ?. Nu komen de langere fietstochten eraan,dus sterkte, en veel success en fiets en kijkplezier Groeten van Jeanne en Eef..

Jeanne wn Eef 2018-08-02 11:28:44

Pff, wat een prachtige landschap en super foto's!! (wat voor camera of gewoon de telefoon?) en wat een goeie wegen met ruimte voor fietsers! Jullie bericht is iedere dag een feestje!

Joost 2018-08-02 12:04:10

Voor andere volgers: is allemaal goed te vinden in Google Earth, met fraaie foto's in de Streetview functie

Joost 2018-08-02 12:09:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.