Van Jasper (Alberta) naar Valemount (BC), 120km

Canada, Valemount

Marc mag een stapel pannekoeken veroberen met stroop, slagroom en spek. We ontbijten om de hoek van ons hotel. Wat betreft eten lijkt Canada op Amerika. Mega porties en vet. Veel gevulde Canadezen, die na het eten, het restant mee nemen in een doos. Wat moet je in hemelsnaam met een koude biefstuk of koude frieten ? Het is maar goed dat we iedere dag fietsen, want anders groei je iedere dag een beetje, in de breedte.
Het is vandaag bewolkt en fris. We verlaten de prachtige Glacier Parkway die we tot nu toe gefietst hebben. We fietsen nu eerst 100km naar het westen en dan weer naar het zuiden over de highway 5. Al snel zien we een Elk(=Wapiti = soort Edelhert) in de bosjes ( Rudolph!!). Wat een gaaf beest, groot en hij kijkt recht in de camera van Marc ( zie foto). Na de wolf en de muis kunnen we nu ook een Elk afstrepen.
De route is pittig wat betreft verkeer. Op deze weg mag het verkeer 100km/h rijden en dat raast je dan voorbij ( wij rijden op de vluchtstrook).
We passeren de grens tussen Alberta en British Columbia en dat is ook een tijdslijn en ineens is het een uur vroeger. Om drie uur in de middag hebben we 120 km gefietst en zijn we in het slaperige stadje: valemount. We slapen in een soort van horror B en B, dat als thema gevangenis heeft. Nou dan weet je het wel: gevangenis klinkt niet gezellig, is het ook niet. Wisten we van te voren er was niet zoveel keus.
De nieuwe fietsen eisen,wat betreft achterwerk hun tol. Zitten lukt nog net, maar het achterwerk heeft het met deze zadels zwaar te verduren. De sudocreme maakt overuren. Ik wil er niet veel over zeggen, maar ik hoop dat het ooit nog goed komt.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

O my god Jeannette en je moet nog een paar kilometers....Misschien toch maar iets meer van het heerlijke Canadese voer eten, kweek je vetkussentjes op de kont? De Elk zal ik in het Jungle book erbij zetten, was de witte wolf idd ook vergeten..... als de beer maar weg blijft op de weg! Hoop dat de achterkant wat beter aan voelt vandaag en anders maar een ander zadel halen???? Sterkte XX

Els 2018-08-04 10:58:30

Wauw, zomaar een Edelhert voor je camera, echt in het wild/jungle. Wat is dit gedeelte van Canada een ontzettend ongerept land. We zien de foto,s van meren-watervallen ect. heel mooi. We leven mee met jullie zadelpijn, als het maar niet te erg wordt !. Veel success verder, en hou de beren in de smiezen. Groeten van Jeanne en Eef.

Jeanne en Eef 2018-08-04 12:21:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.