Van Vitrupe (Letland) naar Pootsi ( Estland) 130 km

Estland, Pärnu maakond

De Baltic-tour gaat vandaag naar het zesde en laatste land van onze vakantie : Estland. Eerst een ontbijtje. We zien dezelfde varkensribbetjes bij het ontbijtbuffet staan als Marc gisteravond gegeten heeft. En die ribbetjes zijn niet goed gevallen. Marc is misselijk en voelt zich niet lekker. Dat is niet fijn. Terugdenkend aan zijn avondmaaltijd gisteren, komen we tot de conclusie dat er best ranzige voeding bij zat. Daar waren de varkensribbetjes ( nog wel van eigen huis, maar wellicht hebben de varkens iets te lang rondom het huis verbleven?). Een ander discutabel potje bestond uit ingemaakt vlees in een soort van zuurkool. En de champignonsoep ( Marc hoopte op een helder bouillonnetje) was een dikke oranje pap. Enfin gelukkig heb ik altijd roze jongens bij me ( ibuprofen ) en nadat Marc er een had genomen ging het iets beter. Na 30 km fietsen kwamen we bij de grens. Helaas moesten we vervolgens 30 km op een soort van snelweg fietsen ( deze weg heet ook nog de A1). Soms passeerde een vrachtwagen zo dicht dat we helemaal naar de zijkant van de weg werden geblazen, waar gelukkig grint lag. Bij de eerste beste plaatst gelunched, echt een topper van een salade. Daarna 30 km lang de wind pal van voren, dat viel niet mee. Het is wel super mooi en leeg. Het taaltje hier klinkt meer skandinavisch dan de Letse taal. Het valt me op dat er best veel vrouwen van middelbare leeftijd op het thee-lepel-vrouwtje lijken ( een rond koppie en een scheiding in het midden van het haar). Een soort van moeder van Wickie de Viking ( daar is ie weer ). De wind is zo heftig dat we om de 10 km even stoppen. In de middle of niks is onze slaapplek. Het is een soort vakantie kolonie. Wij hebben onze eigen woning, met prachtig uitzicht ( zie foto). Een groep dames is op retraite. Met nog een roze jongen op gaat Marc slapen. Hopelijk morgen weer gezond op.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Beterschap Marc! 😔 Hopelijk gaat het morgen weer beter en hebben jullie wind mee! Liefs vanuit Amsterdam X

Rebecca & Maarten 2017-08-07 21:49:33

Wat vervelend om misselijk te zijn van een varken en dan met tegenwind te fietsen. En dat jullie dan gewoon doorgaan...wat is dit? dit gaat doorzettingsvermogen te boven. Ik vind jullie rijp voor nader onderzoek.....

Jacqueline 2017-08-07 22:09:54

Knap hoor om na een misselijkmakend varken toch door te fietsen, of is Ibuprofen een wondermiddel ?. Het landschap is weer geweldig, veel ruimte, dat valt ons steeds op, wat is Nederland dan vo!. Slaap lekker, en morgen weer veel success.

Eef en Jeanne 2017-08-07 23:29:25

Hopelijk heeft Marc niet heel veel last van winderigheid gehad, lijkt ons voor jou, zo achter op de fiets ook niet echt een feest.... Wat een bikkels zijn jullie toch en wat een avontuur! Gelukkig is het in Estland goed weer. Nog veel plezier.

Leo en Peggy 2017-08-08 10:00:51

Bikkels inderdaad! Slaap lekker Marc en Jeannette natuurlijk ook. Ben benieuwd naar Estland. Voelt wel als thuis die houten keetjes :) Bij jullie wel mooiere sceneries.

Annetje 2017-08-08 19:44:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.