Van mescherin naar Dziwnow (116 km)

Polen, Dziwnów

We waren er mentaal op voorbereid, maar toch. Om zeven uur wakker worden terwijl de regen uit de hemel klettert, nah kan beter. Na overigens heerlijk 10 uur geslapen te hebben ( wat zei Jan Jansen: " de tour win je slapend").
Op onze lichamen tekenen zich ook een soort van kasseien af: muggen-bultenland. Die hebben aardig zitten kanen, bij twintig stuks stop ik maar met tellen.
Na een heerlijke ontbijtje moeten we er aan geloven. Met alle regenkleding aan op de fiets. We hebben vandaag met drie varianten regen te maken: harde regen, nog harder en aller hardst. Pff in al die jaren fietsen hebben we nog nooit een hele dag zulke regen gehad. Joehoe weer een mijlpaal.
Onderweg komen we naast alle Oostblok lelijkheid ( sorry hoor maar in de regen ziet het er helemaal niet uit), een alleraardigst koffie tentje tegen. Met de zlotties vers op zak lusten we wel een bakkie. Het blijkt een schetig smetteloos tentje waar wij al druppend van de regen op de drempel stonden. Dan maar alles uit. De rest van de dag fietsen we door de regen totdat de wind cycloon-achtige vormen aanneemt. Tuurlijk pal van voren. De trilbenen waren daar, gelukkig brachten de Haribo gummy-beren uitkomst. Na lang door boerenland gereden hebben kamen we aan bij de Poolse kermis die kust heet. We waren al een beetje gewaarschuwd. Ons Hotel is fijn. De witte badkamer is nu zwart van de modder, maar dat mag de pret niet drukken. Als het goed is morgen zon en dan ook meer foto's. Camera zat in de tas vanwege al het water.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Hadden jullie maar naar Jan Jansen moeten luisteren en gewoon blijven door slapen ! Niet te doen lijkt mij, en hoop dat de zon morgen weer gaat schijnen want doe krijg je nu je garderobe weer droog.....???? Toch weer 116 km.......heuuuul knap! XX

Els 2017-07-25 18:50:22

Bikkels! Komt het nu nooit bij jullie op om een stukje te treinen? Ik begrijp het gewoon niet......!?🤢👍😘

Jacquelinei 2017-07-25 21:34:24

Ik zei het gisteren al, het wordt een heroïsche tocht. Zo ontstaan mooie verhalen 😀

Robert 2017-07-25 21:39:38

Knap stel! Je mag zelf deze reactie onder een van de foto's zetten!😘😂

Pascal 2017-07-25 21:53:58

Ach dit is heel erg nat! het kan alleen maar beter worden moet je maar denken. Succes en plezier samen!

Joke 2017-07-25 22:11:35

Bar en boos, dat Poolse weer. Knap dat je dan de moed hebt om dit de hele dag te trotseren, petje af. Maar misschien zou de omgeving het enigzins hebben moeten goedmaken, dus niet. Morgen wordt het allemaal wel wat beter, dat is de troost. Welterusten, en droog goed op.

Eef en Jeanne 2017-07-25 23:44:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.