Van Gdansk naar Frombork (106 km)

Polen, Frombork

Vanochtend wakker geworden met een strak blauwe lucht en een zonnetje. Nadat ik eerst mega mijn teen stoot ( voor de liefhebbers de linker voet en de derde teen van links, die momenteel mega blauw is) vertrekken we na het ontbijt. Het eerste stuk fietsen we langs een drukke weg. Daarna worden de wegen groener en heuvelachtiger. De dorpjes zijn leuk en levendig. Ook met honden, van die keffende-keesjes,, die het aardig kunnen volhouden om met je mee te rennen door het dorp (volgens Marc begin ik dan ineens harder te fietsen). Dat wil wel met zo'n keffende joekel achter je aan.
We hebben een Poolse veerpont.. Bijzonder want de passagiers, inclusief auto's, staan op een soort vlot. Een losse boot gaat aan de zijkant van het vlot liggen en duwt hem zo naar de overkant ( ik denk om dit te begrijpen je erbij moet zijn geweest, zie foto). De heuvels worden pittiger en we zijn bekaf, we snappen er niets van; net een rustdag gehad en het is maar 106 km. Stiekem blijkt het 30 graden vandaag. We komen echt mega bezweet aan bij ons hotel en Marc ziet eruit alsof hij de waterpokken heeft, we komen al tot 200 muggebulten sommige met een doorsnee van 5 centimeter. Morgen is het 20 km naar de Russische grens, we gaan het meemaken.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Ach arme Marc, heb je azaron bij je? FOTO !!!!!! Wat een spanning en sensatie in het Poolse land, hoop dat het in Russia beter is......Spannend! PS Jeannette honden moet je altijd negeren....of kwamen ze op je blauwe teen af? och arme. Zie het allemaal zo voor me, heerlijk zo'n verslag! XX

els 2017-07-30 20:32:46

We hebben net dit mooie verhaal aan Guus en darky voor gelezen. De hartelijke groeten miauwden ze en goed bezig zijn jullie. Zij hebben nergens last van en genieten van hun rustige vakantie. Zet hem op gaven ze ons nog mee!

Theo 2017-07-30 21:16:34

Wat is het weer fijn om jullie verhalen te lezen. Succes morgen bij Poetin.

Jeanine 2017-07-30 22:56:02

Bijzondere foto,s, vooral die met het kerkje. Als je in dit kerkje een donatie had gedaan waren waarschijnlijk de muggen niet zo agressief geweest. Met zo,n blauwe teen kun je op de kermis gaan staan, als bezienswaardigheid. P.s. We zijn vanaf vandaag in het huis van Maddy en Pascal. Groeten, en nog veel plezier, vooral in de Enclave van Rusland.

Jeanne en Eef 2017-07-30 23:53:57

Wat een bikkels zijn jullie! Polen oogt vriendelijk, mooie natuur ook, had ik niet verwacht! Succes morgen met de laatste 20 KM voordat jullie Rusland binnen fietsen! Als er morgen geen verslag is, weten we wat er aan de hand is... Geniet er van! Liefs

Rebecca 2017-07-31 10:15:43

Diehards zijn jullie hoor. Mocht het tegenzitten, over de grens is in elke apotheek epo voor een prikkie te koop. Hoe communiceren jullie, in het Duits, Engels...? Hoop stiekem wel weer op wat zwaar weer, en onverwacht ongemak. Die verhalen blijven het leukst. Warme groeten uit Utrecht

Evert 2017-07-31 15:15:14
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.