Van Pootsi naar Haapsalu (Estland) 127 km

Estland, Haapsalu

Vanochtend voelde Marc zich weer wat beter. Hij had weer zin in ontbijt. Bij het verlaten van onze woning om te gaan ontbijten, troffen we buiten een clubje yogaënde dames aan. We konden voor het ontbijt aansluiten aan de lange tafels waar ook de retraite dames aanzaten. Gezellig? Nou echt contact maken blijkt toch lastig. Wel leuk om naar hun ontbijt gewoonten te kijken. Een groot bord gekookte meergranen rijst met een dikke klont boter erin. Na de koffie werden we uitgezwaaid door de thee-lepel-dame ( eigenaresse ) die met belangstelling naar onze fiets keek. En daarnaast de opmerking maakte: " it looks funny". Hmm voelde een beetje alsof we een rijdende freak show waren. Ach ja begrijp nu beter dat mensen lachen wanneer we voorbij fietsen. Of zoals een Poolse mevrouw zei:" We weten dat er tandems bestaan, maar we zien er nooit één". Enfin de zon scheen, wij gaan op weg naar Haapsalu. Spreek uit ( ik heb geoefend met de serveerster): Haaaaaaapsaaaaloe. We treffen weer veel leegte: Estland is even groot als ons land er wonen alleen maar 1,3 miljoen mensen. Dat is a different kind of koek, zoals Louis zou zeggen. Het is zwaar, althans ik heb het zwaar : ik weet soms niet hoe ik moet gaan zitten en dan beweeg ik veel. Marc moet de fiets dan in balans houden. Haapsalu blijkt een leuke plaatst aan de zee. Het barst van de prachtige houten huizen. We slapen zelf ook in een mooi hout pandje. We vinden een heerlijk restaurant. Marc was alweer klaar voor mosselen.., ( tis toch risotto geworden ). Morgen de laatste etappe van deze fietsreis naar Tallinn.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Mooi! Pittoresk!

Joost 2017-08-08 20:56:42

Fijn dat het met Marc weer bergopwaarts gaat, komen de babbels ook weer terug? We herkennen een aantal objecten van onze fietstocht door Estland. Leuk terug te zien en hebben gisteren nog even onze eigen foto's erop nageslagen. have fun!

Theo 2017-08-08 21:24:23

Fijn dat het met Marc weer bergopwaarts gaat, komen de babbels ook weer terug? We herkennen een aantal objecten van onze fietstocht door Estland. Leuk terug te zien en hebben gisteren nog even onze eigen foto's erop nageslagen. have fun!

Theo 2017-08-08 21:45:13

Oh wauw, doe mij die van de laatste foto maar! Die blauwe ook geen bezwaar hoor.

Annetje 2017-08-09 13:59:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.