Darlowo - Leba 141 km

Polen, Łeba

Het is droog!!! Eerst ontbijten. In Polen bijzonder want ze houden van hartig: gevulde eieren, worsten (witte en bruine brrrr), gevulde paprika's, kortom wel ontbijt waarop je kan fietsen. Terwijl Marc zijn bord vol laadt met worst zoek ik iets anders.
Om negen uur zitten we op de fiets, ai ai dat beginnen we te voelen.
Het is een mooie route, ach alles ziet er mooi uit zonder regen. Het is behoorlijk heuvelachtig, hier en daar een klimmetje. Ieder dorp heeft zijn eigen ooievaarsnest. Nog nooit zoveel ooievaars gezien. Optimistisch beginnen we aan de kleine paadjes, niet te doen. Het is een modderbende en Marc kan de fiets niet houden en daar gaan we zwenkend en slippend door de modder en vallen om. Gatver de gatver alles onder de modder. Na dit avontuur besluiten we geen kleine paden meer te nemen. Modderpaadjes zijn ook niet goed voor je relatie. Dit heeft tot gevolg dat we 15 km extra moeten fietsen . In een supermarkt halen we doekjes om de fiets schoon te maken. Onderweg komen we door toeristische kustdorpjes waar te dikke Polen vakantie vieren tussen flikerende neon lichten en altijd is er kermis, een soort Torremolinos.
We racen het laatste stuk, maar krijgen helaas nog net een staartje regen mee.We slapen in een heerlijk b en b. Morgen op weg naar Gdansk.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Mooi dat jullie je relatie niet op het spel zetten door een alternatieve weg te kiezen:-) daar weegt geen 15km tegenop denk ik!dat de zon voor jullie nu achter het grijze wolkendek vandaan mag gaan komen. Het zijn best wel afstanden iedere dag dus lukt het je Jeanette ook nog te genieten? Een zonnige dag morgen. Slaap lekker

Theo 2017-07-27 21:19:56

Nou, nou, alweer veel km op een dag, als jullie dat maarde komende dagen volhouden?. Hebben jullie je niet pijn gedaan met het omvallen van de fiets ?. Wat een eindeloos uitzicht op een van de foto,s, geweldig.De foto,s van de gebouwen/kerkje heel erg interresant. Is na die val de relatie weer goed gekomen ?, wij denken van wel. Morgen weer veel fietsplezier, en geen regen.

Eef/Jeanne 2017-07-27 23:03:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.