Van noord naar zuid

Nieuw-Zeeland, Picton

Allemaal de beste wensen voor 2017!!
Voor ons is het nieuwe jaar wat omstuimig begonnen. Het regende en stormde vandaag !! Niet normaal die wind, maar voor de mensen uit Wellington is dit geen bijzonderheid. Wellington is de meest winderige stad van de wereld. Omdat we niet hoefde te fietsen gingen we pas om 10.00 uur op pad. Als twee sneue possums liepen we met onze regenjasjes door de stad. Eerst ergens ontbeten en daarna naar het Te Papa museum geweest. In de middag met een cable-car (soort schuine tram) omhoog een heuvel in de stad op en aan de andere kant, door de Botanische tuin weer naar beneden gewandeld. Het was soms moeilijk om je staande te houden met al die wind. In Nederland was code diep rood afgekondigd en hier kraait er geen haan naar. We vroegen ons af of de boot naar het Zuidereiland wel zou varen? Terwijl ik dit blog schrijf zitten we op de Ferry en we deinen weer eens heerlijk heen en weer (waar ken ik dit gevoel van?). De ferry is te vergelijken met de boten die tussen Hoek van Holland en Harwich varen. Overtocht duurt ruim 3 uur. We kwamen nog een fietser tegen; Britta uit Hamburg, die in haar eentje door Nieuw Zeeland fietst. Het laatste stukje met de boot is echt sprookjes achtig mooi wanneer we door de Malborough Sounds varen zoooo wonderschoon. Hopelijk is dit te zien op de foto's. We zijn nu net in het motel in Picton helaas geen Wifi. Dus dit verslag komt een dag later.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ook voor jullie die-hards de allerbeste wensen van een jaar dat voor jullie prachtig begonnen is!

Theo 2017-01-01 20:24:38

Niet misselijk, zeeziek geworden van de oversteek Noord - Zuid ?. De foto,s beloven niet veel goeds, zware bewolkingen, ect. Is de tandem ook mee gegaan met de oversteek ?. Nogmaals een gelukkig nieuwjaar voor jullie beiden.

Jeanne en Eef 2017-01-01 21:30:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.