Van Banff naar Lake Louise 60 km

Canada, Lake Louise

Heerlijk geslapen in een king-size bed. Na een wat schamel ontbijt ( als beleg vooral eieren) die al gepeld zijn en als glibberige witte jongens in een schaal liggen.
Na het ontbijt eerst naar een fietsenwinkel om mijn versnelling te maken. Het lukte Marc niet, ondanks de instructiefilmpjes op internet. Al gauw werd duidelijk waarom. Ze hadden de bidonhouder te laag geplaatst waardoor de versnelling niet op het eerste blad wilde. Pfff.
Hierna op pad.
Het is heerlijk fris buiten. Ik krijg van deze bergen meteen een wintersport gevoel: waar zijn mijn skies?
De route is prachtig en rustig, het is nog vroeg. Terwijl Marc foto’s maakt van een meer, fiets ik vast door. Ineens word ik geconfronteerd met een grote wolf midden op het fietspad, WoW! ( Daar hebben we geen spray voor gekocht!) Marc ziet hem ook nog en dan verdwijnt hij de bossen in. Meteen denk ik aan de beren. Iedereen hier heeft het over beren en waarschuwt ervoor. Ik vraag me af of de dikke drollen die op de weg liggen van Bolke zijn? Wie anders draait er zulke hopen? Kan ook van een Grizzly beer zijn die zitten hier ook. Ze waarschuwen dat het bessenseizoen is begonnen en dat beren hierdoor aan de kant van de weg zitten. Dat voelt toch een beetje alsof je door de BeekseBergen fietst: “Houdt ramen en deuren gesloten, stap niet uit de auto”. Maar ja, wij zijn nooit ingestapt. Beetje paranoïde word ik er wel van. Bij ieder geritsel kijk ik of ik zo’n wollige type kan ontwaren. Ze zien er op de foto overigens zeer schetig uit.
De route is prachtig, veel wielrenners. Ook electro bikes, lekker relaxed.
Rond half drie zijn we bij Lake Louise. We hebben een prachtig hotel. Daarna zijn we naar het Lake Louise gefietst (nog helling van 4km !) daar hebben we nog gewandeld en zitten nu heerlijk op het terras van ons hotel. Vandaag nog ingehaald door twee tandems......morgen route van 80 km, maar met forse klim naar pas bij Bow Summit.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Jongens wat een jaloers makende foto’s! Hoewel de kans niet aan wezig is dat wij ook op de fiets deze reis zullen maken lonkt dit deel van Canada wel maar voor mij liever met ramen en deuren dicht!!!!😅🐻 Gelukkig dat het besjes tijd is dan zullen ze geen zin hebben in een karbonade denk ik. Maar pas goed op en probeer niet teveel beren op de weg te zien........XX

Els 2018-07-31 08:18:39

Prachtige foto’s! Jullie doen het goed hoor!

Arie 2018-07-31 09:33:43

Top jongens! Gelukkig dat het allemaal beter gaat! Wat gaaf van die wolf! Volgende keer toch maar een gopro op je helm om dit soort dingen niet meer te missen?? Enjoy! En ben benieuwd naar de volgende!

Maarten 2018-07-31 10:45:09

Wat goed te lezen dat jullie genieten en wat een fantastische foto's en scenery! Dat gevoel van de wolf ken ik ook nu hier vlakbij met enige regelmaat wolven worden gespot; denk er vaak aan als ik 's avonds laat met een lekker hapje aan de lijn door onze wildernis loop ... maar bruintje beer is toch weer wat anders! Hier ook deze week weer steeds boven de 30 graden ..

Joost 2018-07-31 11:07:48

Wat een fantastisch landschap, ( Planet Earth ) dat is genieten, heel mooi ,zo te zien ongerepte natuur. Jeannette, heel goed dat je de kleinste versnelling nu kunt gebruiken, de Bergen komen nog !. Laat de wolven en beren maar ergens anders naar toe gaan !. Groeten Jeanne en Eef

Jeanne en Eef 2018-07-31 13:22:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.