Van Tauranga naar Whakatane 100 km

Nieuw-Zeeland, Whakatane

Heerlijk geslapen in ons smetteloze witte bedje. Oh niet vergeten voor de liefhebbers: Melania heet: Tatiana en ze is Russisch en afkomstig uit Zuid West Siberië. Ze was onder de indruk van de tandem, als voordeel van het fietsen noemde zij: "You can eat what you want" ( bedenk zelf het accentje er even bij) en als nadeel van het fietsen:"'you can not take many clothes". Nee dat klopt Tatiana en daarom begint het fiets tasje inmiddels al aardig te geuren, er moet nodig gewassen worden. Enfin de gastheer en dame gingen ons uitzwaaien en nadat ik de gebruikelijke grapjes over het achterop de tandem zitten in ontvangst had genomen gingen we op weg. Eerst even naar Mount Manganui. Een soort Benidorm van Nieuw Zeeland, maar dan met een gekke berg erbij. Maar ook op zoek naar een fietsenwinkel, we hebben een lam schroefje in de bagagedrager. Niet handig en na nieuwe schroeven (en locktide?) konden we op weg. Oef wat een rit vandaag, niet steil of zo maar langs de snelweg waar alles weer met 100 km per uur voorbij raast echt niet fijn. Daar ga je vanzelf harder van trappen. De 100 km deden we dan ook snel, af en toe wat regen. In de middag scheen het zonnetje en kwamen we langs the Blueberry corner, echt geweldig ze verkopen alles met aardbeien, bosbessen etc hmm ijs waar ze al dat fruit bij doen echt top. We zijn nu in Whakatane waar we morgen met een boot naar White Island gaan om een van de weinige actieve (bezoekbare) vulkanen van de wereld te bezoeken.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wat cool! Ben benieuwd naar de vulkaan! Blij dat alles goed gaat!

Maarten 2016-12-22 11:49:07

Zitten de fietstassen na 22 dagen nog niet vol ? ( "You can not take many Clothes " ) Heel veel kijkplezier morgen bij de vulkaan, laat de tandem maar onder aan de vulkaan staan, ha - ha, of heb je de tandem bij de oversteek achter moeten laten ? Aan de foto,s te zien is het niet zo,n mooi weer, of wel, wat zijn de temperaturen tot nog toe. Groeten Jeanne en Eef.

Jeanne en Eef 2016-12-22 12:50:50

Prachtige skylines op jullie route! In het kader van de vergemakkelijking van de opsporing zie ik ook graag een foto van Tatiana en de gastheer bij de foto's...

René 2016-12-22 16:37:47

Gelukkig geen lekke band. Die helm staat je goed en kleed mooi af buuf!

Theo 2016-12-22 21:47:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.