Van Auckland naar Whangarei

Nieuw-Zeeland, Whangarei

Vanochtend vroeg op en na het ontbijt
op weg naar de autoverhuur. Slenteren door Auckland dat soms wat weg heeft van San Francisco: kleine smalle steile straatjes met authentieke houten huisjes ( super klein wel rond de 2 miljoen euro!). Bij de auto verhuur aangekomen vroegen ze niet alleen om het rijbewijs, maar ook om een vertaling van het rijbewijs , uh? Zonder vertaling geen auto! Wat valt er in vredesnaam te vertalen van een rijbewijs ? Jawel het gaat vooral om de achterkant: wat betekent het B rijbewijs bijvoorbeeld. Enfin een officieel vertaalbureau zit 10 minuten verderop en voor een lauzie 60 NZ dollars krijg je binnen een uur een vertaling. Marc mompelde nog iets in de trant van of ze dat niet beter kunnen aangeven op hun website , maar het maakte geen indruk. Wel heerlijk cappuccino gedronken op een zonnig terras, terwijl we moesten wachten . Nadat alles in orde was mocht Marc rechts achter het stuur plaats nemen. Ze rijden links en de bestuurder zit rechts, even wennen ook voor de bijrijder ;). Spullen opgehaald bij de B en B, tandem daar achter gelaten ( we komen zondag weer terug) en gaan rijden .
Eerst een stukje snelweg de stad uit (die is toch wel erg groot, uitgestrekt) maar daarna zsm naar de kust. En via allerlei kleine weggetjes (als ze echt rustig worden zijn het ook gravelwegen) langs de oostkust naar het noorden. Het zijn pittige heuvels, soms bossen, vaak ruige graslanden of weilanden en ook wijnvelden. Regelmatig rijd je ook pal aan de kust langs waanzinnige zandstranden. Het landschap is echt supermooi. Na zo'n middagje toeren met af en toe een stopje (fish and chips of wit wijntje) uiteindelijk in een supermooie B&B (op een heuvel aan de rand van een bos) in Whangarai aangekomen.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Super leuk om al jullie avonturen zo te volgen M&J! Mooie foto's en dito verhaal. Ben erg benieuwd hoe het fietsen jullie zal vergaan.

Rik 2016-12-15 11:07:59

Nou witwijntje.....lijkt meer op een New Zealandse badkuip !!! Maar wij zouden dat ook doen! Zoveel indrukken moet je soms even relaxen. Als ik de beelden van jullie zie zouden wij er ook heen willen ware het niet dat zoveel uren vliegen mij niet aantrekt........Ben erg benieuwd naar een foto van jullie B&B XX Els

els 2016-12-15 13:04:46

Hallo genieters, Aan de foto,s en het verslag te zien en te lezen, is het echt genieten. Mooie stranden en luchten, wat de luchten betreft, wij vinden het nogal bewolkt ?. Jongens geniet ervan. P.s. We zijn een nachtje naar huis geweest, vanmorgen alles goed met de poezen, we Mogen ze nu allebei aanhalen en aaien. Groetjes, Jeanne en eef

Jeanne en Eef 2016-12-15 14:48:14
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.