Van Columbian Ice Field naar Jasper ( 103 km)

Canada, Jasper

Vannacht werden we allebei wakker van een ritselend geluid van de zakjes ( met dank aan Evert) waar onze kleren in zitten. Volgens Marc is dit ritselende geluid van de “klap vlinder “, ik denk meer aan een muis. We kunnen niks vinden en zijn weer in slaap gevallen. Totdat we een uur later wederom wakker worden van geritsel. Uiteindelijk zien we een muis alvast een start maken met ons ontbijt. Hij is lekker aan het knagen aan de verpakking van de koekjes. Ziet er wel schattig uit zo’n muis. Normaal zie ik ze alleen in onderdelen, opengereten door mijn katten. Compleet zijn ze veel leuker. Marc heeft de tas met etenswaren opgeborgen in de badkamer.
Vannochtend is het koud, ongeveer 12 graden. We kleden ons dik aan. Het is heerlijk dat er bijna niemand op de weg is. We mogen na een korte stijging alleen maar dalen of valsplat naar beneden. Het is een prachtige route. Marc vindt dat Ik beter zichtbaar moet zijn op de fiets . Ik krijg een knal oranje hesje aan ( zie foto). Wanneer we de tandem nog zouden hebben dan zou iedereen zeker hebben gedacht dat ik een verstandelijke beperking zou hebben ( die zitten dan immers achterop). Zie ook de foto’s.
We maken onderweg twee uitstapjes naar twee watervallen. De Canadezen houden van alles wat “ big” is. De campers waarmee ze rijden zijn “ huge”. We zien het formaat van onze woonboot meerdere keren voorbij komen.
Vandaag is het de eerste dag dat het bewolkt is. Voorheen was het in de middag warm, 27 graden. Voordat we Jasper naderen krijgen we een regenbui. Dit stuk was lekker trappen, morgen een etappe van 125 km.

Ter afronding behandel ik hier nog wat vragen van de lezers ;)
Alle foto’s zijn met de IPhone 6 gemaakt, meestal rijdend op de fiets ( geen tijd te verliezen ).
Geluiden onderweg zijn met name: stromen van de rivier en een fluitend geluid ( volgens Marc een marmot, ik heb hem nooit gezien). Gletsjers maken geen geluid.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Het verhaal begint op jungle book te lijken......Beren, klapvlinders, marmotje en nu ook een muis wat zal er vandaag langs komen ??? Wel goed dat je dat mooie jasje aan hebt getrokken Jeannette want op de foto's was je idd bijna niet te zien. Zijn jullie ook over die gruwelijke glazen brug gaan lopen........Als ik de foto zie gaat mijn maag al omkeren...... Pas goed op jezelf ga niet langs glibberige randjes lopen.....lees net op het nieuws dat er een Nederlandse vrouw zo (in Canada) het ijskoude meer is ingegleden en dat niet meer na kan vertellen..... Verheug mij op een nieuw beesten verhaal morgen !!!!!XX

Els 2018-08-03 12:58:33

Wat een mooi landschap,het lijkt wel of jullie"alleen op de wereld zijn". Nog geen beren gezien en/of gehoord,nou gelukkig maar. Het lijkt ons een fantastisch uitzicht op die Skywalk. Het nachtelijk geritsel, was dat mischien een of andere droom van een van jullie beiden ? Nog veel fiets en vooral kijkgenot, Groeten van Jeanne en Eef

Jeanne en Eef 2018-08-03 13:14:52

Heerlijk om je blogs te lezen, je kunt zo n boek schrijven! De humor en belevenissen, ik geniet er van :-)

yolande 2018-08-06 20:33:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.