Dansen op de vulkaan: White Island

Nieuw-Zeeland, Rotorua

Gisteravond konden ze nog niet vertellen of we vandaag naar White Island zouden kunnen gaan. Vanochtend om 8.00 uur hoorde we dat het door ging: joehoe. We gingen met een boot waarop zo'n 25 mensen konden, een niet al te grote boot. Het is zo"n 50 km varen, we zouden er ruim ander half uur over doen. Wel vertelde de schipper " tussen neus en lippen" dat er een ruwe zee was. Ik had er niet echt meteen beeld bij, maar nadat we de baai uit waren gevaren wel. Holy moly wat ging de zee tekeer en ging die boot hard. Wel gingen we langzamer toen we een school dolfijnen tegen kwamen echt geweldig mooi om te zien: "flippers"
Enfin de boot ging zo schots en scheef, het water liep het dek op en toen brak het moment aan waarop verschillende passagiers om ons heen begonnen te kotsen ( echt geen grapje). De kots zakjes werden aan en afgevoerd. Marc en ik waren niet misselijk maar lekker comfortabel voelt anders. De hoge golven vond ik best spannend dus het werd tijd om wat cognitief gedrags therapeutische principes tevoor schijn te halen, of te wel een positieve helpende gedachte. Zoals : " de kapitein doet dit vaker en weet wat hij doet. De boot kan echt niet om slaan hoor en als ie omslaat dan brengen de dolfijnen mij weer veilig aan wal, want dan doen dolfijnen, zo zijn ze". Uiteindelijk kwamen we aan bij de vulkaan zo spectaculair en bijzonder echt prachtig, Met helm en gasmasker op ( tegen de zwavellucht ) heb ik een mooie profiel foto voor LinkedIn ( ik heb hem even bijgevoegd) . De tocht over de vulkaan was erg indrukwekkend. Het idee dat je op een kollkende kokende steenmassa loopt is heel bizar. Overal stinkende stoom, kokende poeltjes en zure gassen. Bijzondere ervaring dus. Voordat we terug gingen kregen we een lunch ( hmmm voor hoelang blijft deze binnen boord bij ons gezelschap). Niet al te lang bij sommige passagiers bleek. Hierna zijn we naar Rotorura gereden met de auto. (Waar we gisteren al heen gefietst waren)
@ Joost: het klopt dat hier iedere dag aardbevingen zijn. Dat is eigenlijk normaal zeggen ze hier. Wij voelen ze niet maar de Nieuw Zeelanders wel.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Gaaf jongens!! Geen lekken banden meer?

Maarten 2016-12-24 09:00:08

WAT EEN BELEVING !!!! Geweldig !!!!

els 2016-12-24 12:20:13

Fantastisch, wat een belevenis! Voor de thuisblijvers: White Island is op Google Earth heel mooi in detail te zien; beeld even kantelen en je vliegt er doorheen.

Joost 2016-12-24 12:24:37

OhOhOh en natuurlijk voor jullie ook gezellige Kerst !!! en een mooi 2017!!!!XX

els 2016-12-24 12:38:38

Wij wensen Julie een paar mooie kerstdagen toe. Als wij de foto,s goed analiseren dan ligt de mond van de krater niet ver boven zee-niveau, ?, heel bijzonder ! Jeannette, een bizarre foto, jij met dat gasmasker op, je kunt zo meespelen in een horrorfilm ! Het is wel zo veilig voor je gevoel als je de dagelijkse bevingen niet waarneemt, toch. Groeten Eef en Jeanne.

Jeanne en Eef 2016-12-24 14:10:51

Geweldig verhaal M&J, mooie foto's en goed om te horen dat jullie zeebenen hebben. Dat mag natuurlijk ook wel want jullie wonen tenslotte op een boot. Ben benieuwd of jullie het kerst gevoel al een beetje hebben aan de andere kant van de wereld? Veel liefs van ons 4-en uit een winderig W'naar. Geniet!

Rik 2016-12-24 18:08:00

Merry Christmas!

Joost 2016-12-24 22:52:26

Mooie verhalen iedere dag maar weer waar wij van genieten met volle teug. Gezellige kerstdagen daar! Gr theo&karin

Theo 2016-12-25 00:28:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.