Van Sventoij ( Litouwen) naar Jurkalne ( Letland) 132km

Letland, Jūrkalne

Vannacht ging het behoorlijk te keer met onweer. Vanochtend nog een klein drupje, maar al gauw komt het zonnetje. Echt ideaal fietsweer, niet te heet en toch een zonnetje. Na 10 kilometer zijn we al weer bij de grens met Letland. Letland kenmerkt zich door leegte, het is weids en ja vooral leeg. Je komt niks tegen dus maar een bakkie gedaan bij een benzinepomp ( zie foto) prima koffie trouwens. We fietsen over een redelijk grote weg, maar ja Letland is zo leeg dat er nauwelijks een auto voorbij komt, echt heel typisch. Dus we fietsen op heerlijk asvalt en dat schiet op. We komen na 60 km eindelijk een stadje tegen, (Liepaja) weer heel anders dan de stadjes in Litouwen, meer Oostblokkerig. In een restaurant kunnen we een buffetje eten ( soort all-you-can-eat concept ) dat doen we dan maar. Daarna verder door het lege maar fraaie landschap. Na uiteindelijk 132 km te hebben gefietst komen we bij ons hotelletje. In de 'middle of nowhere' maar echt erg leuk (zie foto) Het is vlakbij de zee. Ook daar is het lekker rustig. Morgen door naar Kolka, de noordpunt van Letland.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Nou daar worden jullie Zen van ! heerlijk en best een leuk Hotelletje zo te zien! lekker aan het strand, morgen even een duik nemen voor jullie weer verder gaan ? Wij waren bang dat jullie vandaag heel slecht weer zouden hebben maar zo te zien viel dat dus mee!!! Tot morgen !!! XX

Els 2017-08-02 20:33:22

Dat ziet er op de foto,s allemaal geweldig uit, een ietsje leger landschap dan wij hier in Nederland. Geen duik genomen in de zee ?. Gelukkig geen slecht weer. Pascal heeft laten weten dat het daar al 20 uur regent, hier in Tilburg ook regen. Morgen weer veel success, met mooie bezienswaardigheden.

Jeanne en Eef 2017-08-02 22:29:38

Wat een verschil met de vorige fietsdagen! Gelukkig is het weer jullie nu beter gestemd. En geen verkeer langs de weg! Ik herinner me de langs denderende vrachtwagens tijdens jullie fietstocht in Nieuw Zeeland nog. Dit lijkt me een stuk relaxter.. Veel succes vandaag weer en sterkte met de vele kilometers.

Leo en Peggy 2017-08-03 11:35:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.