Van Kauripark terug naar Auckland

Nieuw-Zeeland, Auckland

Gisteren dus aangekomen in de bossen van Kauri. Overnachtingsplekken zijn hier schaars. Gelukkig had ik nog iets gevonden: top 10 Holiday parks!! Deze schreeuwerige titel impliceert animatie voor de kinderen en Annie Schilder voor de volwassen in de avond. In tegendeel het was een prachtige, rustige en groene camping. Het enige lawaai kwam van de Tui een vogel met een eigenaardig geluid.
Heerlijk geslapen en we waren alweer vroeg wakker. Om 8 uur stonden we voor het Kauri bos: gelukkig was dat al open ;).
Overigens kom je zo'n bos niet zomaar binnen. Dat geldt trouwens ook voor nieuw Zeeland. Omdat we bergschoenen aan hadden toen we op het vliegveld arriveerde mochten wij meteen doorlopen naar de afdeling : " nog nader te onderzoeken" . De douane meneer was vooral geïnteresseerd in de schoenen van Marc: daar zat nog modder onder. Zijn schoenzool werd geïnspecteerd terwijl twee meter naast ons de camera's stonden te draaien van het " hijgerige" tv programma: " Border Control" . Enfin wij hadden geen exoten in onze trui dus toen Marc de douane meneer verzekerde dat de modder niet afkomstig was van een farm mochten we door.
Enfin terug naar het park. Omdat de Kauri bomen bedreigd worden moet je eerst je schoenen borstelen en schoonspuiten voordat je het woud in mag. Dat was trouwens erg mooi. Daarna zijn we op ons gemakje terug gereden naar Auckland en hebben de auto ingeleverd. Nu voorbereiden op onze eerste fietstocht morgen: 125 km. We hebben er zin in.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Hallo Jeannette en Marc, Gelukkig dat jullie niet in het gevang zijn gekomen met al die controle,s, komt bij ons een beetje overdreven over. Het is zowat een oerwoud waarin jullie zijn geweest, wel heel mooi. De aanhef van het verslag is : Dinsdag 20 December 2016 Auckland Nieuw Zeeland. ? Het is hier zondag 18 December 2016 ! ongeveer 13.00 uur, dus nu bij jullie maandag 19 December, ongeveer 1.00 uur, of gaan jullie dinsdag terug naar Auckland ?. Groetjes Jeanne en Eef.

Jeanne en Eef 2016-12-18 13:14:29

Land van de regeltjes???? Zie het gezicht van jullie voor me bij zo'n controle....hahaha Wat een natuurschoon allemaal en nu hoppa op de fiets ! Gaan jullie met de fiets naar het Hilton? hahaha groeten van een koud rommelig Weesp

els 2016-12-18 14:09:46

Zie nu dat er gisteravond, 18.21 UTC, een bevinkje van 4.4 was op het noordereiland ... iets van gevoeld?

Joost 2016-12-18 14:47:27

erg leuk om jullie reisverhalen op deze manier te volgen.

Jacqueline 2016-12-18 21:46:58

http://i.stuff.co.nz/national/nz-earthquake/87484647/state-highway-1-south-of-kaikoura-to-open-to-general-vehicles-before-christmas Wisten jullie natuurlijk al

Evert 2016-12-18 22:04:49

En dit ook: http://dlvr.it/Mw0zxw

Evert 2016-12-18 22:06:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.