Dag 81, Murias de Rechivaldo tot Foncébadon, 22 km

Spanje, Murias de Rechivaldo

Laat wakker. Pas om half zeven. Geen vroege vogels hier en de paar die het wel zijn, zijn heel stilletjes vertrokken. Zo kan het ook.

Lang slapen heeft mijn keel goed gedaan. Is een stuk minder pijnlijk.
Koffie in slaapplaats gedronken. Had ik wel erg veel zin in.

Ik loop vandaag wat minder. Er zijn bergen op komst. Mijn favoriete afstand eindigt bovenop. Kun je ook slapen maar nogal Spartaan​s, zonder warm water.
De volgende is te ver.

Dus maar goed 20 kilometer vandaag. Dan kan er wel een kleine omweg bij via een gerestaureerd dorp, Castrillo de Los Polvazares. Fraai maar totaal verstild.

Fraai landschap vandaag. We klimmen gestaag maar het is heel goed te doen. De herberg in Foncebadón ligt op 1.440 meter hoogte. Frisjes hier maar wel mooie omgeving.

Reserveren in de herberg hielp niet. Iedereen die me huppelend met een dagrugzakje inhaalde, vroeger vertrok of sneller loopt, heeft een onderbed. Ik kan op een bovenbed of op een zachte matras met tien centimeter tussenruimte. Hm. Niet echt fijn.

Zelfs de tussenruimte is even later verdwenen. Iemand heeft zijn rugzak er tussen gezet en de matrassen maar opgeschoven. Geen zin om in discussie te gaan. De douches zijn het ook niet maar ze hebben gelukkig wel lekkere thee.

Morgen het Cruz de Ferro. Vandaag maar een steentje uitgezocht om er bij te leggen.

Geschreven door

Al 12 reacties bij dit reisverslag

Hoe ver is het nog Elly? Welke datum is de eindbestemming? Groetjes en succes! Peter.❤💚🌞

Peter van Dalen 2017-05-30 17:45:40

Wat zal het fantastisch zijn om die kaart door heel Frankrijk te zien, met al die pins en te beseffen dat je dat allemaal op eigen kracht hebt gelopen. Wat een ervaring. Ik heb veel bewondering voor je. Als je zoveel loopt, gaat het dan steeds gemakkelijker of wordt het juist zwaarder vraag ik me af. Veel succes en plezier nog met je verdere reis!

Betty Rensink 2017-05-30 18:47:53

Boeiend Elly om digitaal met je mee te pelgrimeren en mee te leven met je verhalen en indrukken. En hoe je allerlei praktische dingen ter plekke oplost, b.v. met het kiezen van de mooiste route, onderdak, samen of alleen oplopen, behelpen of wat meer comfort enz enz.. Volgens mij doe je heel veel nieuwe (levens)ervaringen op tijdens je pelgrimage, en komt je doel steeds meer nabij. hartelijke groet y buen camino, Kees

Kees van Sambeek 2017-05-30 18:50:26

Wow, nog maar een klein stukje lijkt het! Ben benieuwd naar je verhalen, terwijl ik die volop lezen kan. Zo knap dat je het gewoon uitloopt. Die enorme afstand. Wens je een prachtig einde toe van deze reis. Of is dat nog te vroeg gesproken? Morgen ga je in ieder geval jouw steen toevoegen aan de stapel die er al ligt. Toi toi toi!,

Marian 2017-05-30 19:03:47

Ha Elly, mijn eerste blik gaat altijd naar de fotocollage. Ik ben niet zo van de kerk, daarom is het niet zo gek natuurlijk dat mijn mooiste foto tot nu toe die van de regenboog is. Het lijkt wel een glazen (gouden) stolp, schitterend. Voor jou nog een goede twee weken te gaan, sterkte en goede reis verder..

Gea Koedam 2017-05-30 19:41:18

Hoi Elly, wat loop je goed meid. Ik vind het geweldig. Het is zo leuk om je verslag te lezen en momenten van herkenning te beleven. Hou je taai.

ANS 2017-05-30 19:44:32

Hallo Elly, Het blijft heerlijk en leuk om je belevenissen te lezen. Wat je allemaal mee maakt en doet, heb echt bewondering voor je dat het blijft volhouden. Men zegt vaak, de laatste loodjes wegen het zwaarst, wens je daarom kracht en heel veel sterkte voor het laatste gedeelte!

Marga de Groot 2017-05-30 21:30:54

Weer even bijgelezen, en genoten van de regenboog! Ook trouwens van die driehoekige metalen klokkentoren. Heb je die ook horen luiden?! Cruz de ferro ken ik nu pas, na jouw verhaal van vandaag. Lijkt me een heel bijzonder moment op die lange tocht. Inspirerende etappe morgen!

Mia 2017-05-30 21:42:28

Leuk om alles te lezen! Hoop dat ik mijn wandelmaat zo gek krijg om het ook te proberen!

Kees Twilt 2017-05-30 21:54:00

Loop in gedachten stukjes met je mee. Wat een geweldige prestatie en ervaringen, Elly. Leg maar een kiezeltje voor mij bij het kruis.....

Hansje 2017-05-31 02:24:37

Hoi Elly, Wat schiet je al op, zeg! Volgens mij ben je er al bijna. Knap dat je het volhoud om elke dag weer zo'n eind te lopen. Zal wel afkicken worden als je weer terug bent, Groetjes, Gerry

Gerry de Groot 2017-05-31 11:16:47

Wat een lange etappes maak je af en toe Elly, geweldig. Ik geniet van je verhalen en foto's. Op de kaart te zien wordt het gebied weer wat groener nu, het zal fijn zijn als je meer schaduw hebt. Sterkte voor de laatste ruk!

Toos 2017-05-31 18:10:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.