Dag 21, Sézanne naar Bagneux, 26,3 km

Frankrijk, Sézanne

Ben nog te vroeg voor het ontbijt. Als ik om half acht de eetzaal binnenloop is die nog verlaten maar ik mag gaan zitten. Waar is duidelijk want alle bewoners hebben hun eigen servet in een hoesje met het kamernummer. Daar begreep mijn buurman ook niets van gisteravond, hij wilde hem steeds meegeven, wat moest dat ding daar met die 30 erop.

Ik krijg eerst twee sneetjes bruin casino brood en twee toastjes met de onvermijdelijke kuipjes jam. Ik moet nog even wachten want er komt nog brood, komt de mevrouw van de keuken zeggen. Lekker, paar sneetjes warm stokbrood daar wacht ik graag voor.

De oudjes zijn nog niet in de kleren. Die komen binnen als ik vertrek. De hond loopt achter een zuster aan, ook in het restaurant. Dat mag niet maar iedereen laat het zo.

Moeder overste wordt gebeld als ik mijn bijdrage kom afgeven. Ik krijg een mooie stempel in mijn credencial. Ze dringt erop aan dat ik niet helemaal terugloop om de route op te pakken. Gewoon richting Vindey lopen, zegt ze. Kom je ook een bakker tegen en iets van de route een grote supermarkt. Een goed advies dat ik graag opvolg. Gisteren wel genoeg gelopen.

Bij de bakker een sandwich ham, gedroogde tomaatjes en geitenkaas gekocht.
Bj de super wat nootjes, biskwie, sap en yoghurt en Elly is er weer klaar voor.

Via de rustige D453 naar Vindey. Daar de route opgepikt.

Mager gemarkeerd weer. Gelukkig begin ik boekje en kaarten een beetje te snappen. Samen met de track die ik laat meelopen, kom ik er uit.

Overnachtingsadres in Bagneux gebeid. Ze krijgt al drie pelgrims. Dat zat erin. Enige adres in die plaats en ruim 25 km na Sézanne.
Als ik het niet erg vind tussen de spullen van haar dochter te slapen, ben ik welkom. Dat is geregeld dus. Loopt wel zo prettig.
Alles loslaten als je niet weet of er een dak boven je hoofd zal zijn, gaat me niet goed af.

De blaren zijn inderdaad terug. Het lopen valt me zwaar vandaag. De route helpt ook niet erg. Langs een voormalige dichtgegroeide spoorlijn. Heerlijk rustig, dat wel, maar afgezien van een stel vlinders en een verschrikte roofvogel vrijwel niemand gezien.

In Bagneux aangekomen wordt ik enthousiast binnen gehaald door de gastvrouw. De andere pelgrims zijn er al even. De kamer is riant.

Het diner is werkelijk voortreffelijk. We starten met een aperitief, een eigen gestookt drankje met een deel eau de vie, geserveerd met doppinda's. Daarna volgt een heerlijke witlofsalade waar ik me flink tegoed aan doe want ik mis de groentes. Daarbij een soort quiche met prei en vis, ook heerlijk. Toen was mijn trek wel gestild maar er kwam nog een grote schaal met een stoofschotel en puree op tafel. De stoofschotel zat vol met champignons en vlees. Later bleek van een eigen konijn, ahum. Arme Flappie. Het smaakte echter heerlijk.
Vervolgens kwam er nog kaas op tafel, en yoghurt met eigengemaakte jam, ook al zo lekker. Ik kon geen pap meer zeggen.

Heerlijk geslapen in het ruime tweepersoonsbed. Voor de zekerheid met een oordop in. Zaterdag maar een korte etappe voor de boeg. Ik hoef niet vroeg wakker te worden.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Heb eindelijk door dat pindat niet bij elk verslag een berichtje stuurt, dus ik had weer wat dagen in te halen.😀 wat gaat de tijd snel..je bentbal drie weken onderweg en hebt zoveel hobbels genomen! Soms met de moed der wanhoop maar steeds weer komt het goed. Vertrouw daar maar op en geniet van de lente!

Corien 2017-04-01 23:45:11

Oh Elly had niet door dat je met blaren loopt! Heb je er een draadje doorgehaald? Werkt heel goed dan een compeed 2 dagen laten zitten en weer oké ! Als je rust doe je dan ook schoenen en sokken uit? En zo nodig droge sokken? Nou ja misschien weet je het allemaal al wel maar ik wilde je het toch graag zeggen. Bon Chemin!

Elisabeth 2017-04-02 00:58:24

Ja hoor, de blaren zijn weer hersteld. Doorgeprikt, avond op slippers zodat ze luchten, geen compeed meer nodig.

elly.op.reis 2017-04-02 07:22:47

Ik had zelf ook wat in te halen. Geen WiFi of heel sloom. Laat pas een mail sturen als het er enigszins leesbaar op staat. Dat is nog een hele puzzel. Corrigeren en tussenvoegen is met name erg lastig. Maar hier was ik gisteren al heel vroeg dus tijd genoeg.

elly.op.reis 2017-04-02 07:30:14

Ha Elly, Wat leuk om je reis te volgen. Knap dat je het zo volhoud. En wat zijn de kleine dingen toch mooi he . Zet m op nog en lieve groet uit Tiel

Kitty 2017-04-02 08:28:21

Elke weer spannend om je verslag te lezen. Ik hoop dat je de blaren goed hebt behandeld en er geen last meer van zult hebben. In Tiel zijn er belangrijke opgravingen gedaan in een gebied waar industrie moet komen. Je \ult er vast van horen/lezen als je terug bent. Of heb je er via de sociale media al wat van vernomen? Succes en veel geluk op je pad! Groeten van Peter.

Peter van Dalen 2017-04-02 09:32:49

Hoi Elly, Steeds meer respect voor je! Groet Kees

Kees Twilt 2017-04-02 11:11:25

Hoi Elly, weer een goed verslag zeg! Wat ben je al ver, Parijs al voorbij. Gister nog bewonderend met Dieter over jou gehad. We leven met je mee. Groetjes Jaap en Sandra

Jaap Baas 2017-04-02 12:16:53

Geweldig joh, hoe je het allemaal doet. Petje af!

Rosemarie 2017-04-02 19:18:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.