Dag 13, van Aubigny-les-Pothées naar Lalobbe, 19,2 km

Frankrijk, Aubigny-les-Pothées

Mijn handschoenen kunnen in de buidel blijven vanmorgen. Net gestart en heb het nu al warm in de stralende zon na de eerste helling. Eerste misser ook al gehad. Gelukkig heb ik de route globaal in Osmand.
De tweede keer is het flink zoeken. De markering is een gele pijl geworden. Niet handig als je tegen de zon in loopt te kijken. Aan alle kanten om een houten schuur heen gelopen. Uiteindelijk eind verderop gele pijl gezien. Onder een hek door en rugzak af? Nee toch niet nodig, niet handig. Misschien heeft boer liever geen pelgrims over zijn erf, maar zo blijven ze nog langer rondhangen. Ik moest snel lopen zei mijn gastheer voor vertrek. Vanmiddag komt er regen. Gaat het niet worden zo. Lastig soms maar toch wel erg lekker dat voorjaarszonnetje dat ondertussen nog steeds schijnt.

Ik hou een korte pauze in de berm maar een boer springt van zijn trekker en zegt dat er verderop een plek voor pelgrims is. Dat blijkt een aardige Vlaming die me gelijk koffie aanbiedt. Hij is tegen het verleggen van de route naar Aubigny. Die ging eerst sneller naar zijn huis. Hij biedt ook slaapplaatsen aan maar staat niet meer in de gids. Dat klinkt bekend. Routemakers laten zich nogal eens ompraten om de route aan te passen zodat die langs (duurdere) horeca loopt.

We volgen nu de GR654. Onderaan de heuvel is het heel erg drassig. De Vlaming heeft met een stel mensen een heel pad door het bos ernaast gemaakt zodat je droge voeten houdt. Erg sympathiek. Vandaag weer wildsporen gezien.

Vandaag weer een korte route. Ik laat me ophalen in La Lobbe door een al jaren in Frankrijk wonende Nederlander die aan de andere kant van het bos woont. Het is een goed onderkomen en het eten, dat meest van eigen land komt, is heerlijk. De regen is uitgebleven.


Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Super om je verslagen te lezen. Zo wandel ik een beetje mee. Je bent wel een volhouder Elly! Petje af. Hoop dat er nog veel te genieten is. Eten is best belangrijk he?

Marian van Zon 2017-03-23 10:41:14

Slaap je bij Jos?

Henk slomp 2017-03-23 11:27:28

Eten is zeker belangrijk. Deze dag was het super, inderdaad bij Jos. Vrijwel alles uit eigen tuin.

elly.op.reis 2017-03-24 08:03:44

Eten is zeker belangrijk. Deze dag was het super, inderdaad bij Jos. Vrijwel alles uit eigen tuin.

elly.op.reis 2017-03-24 08:04:00

Een goeie dag weer gewenst!

Leo 2017-03-24 09:57:50

Hoi Elly, Ik ben nu toch wel benieuwd hoe het met je is! Het weer werkt gelukkig weer mee. Groetjes Josefine

josefine van den Hoven 2017-03-27 18:59:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.