Dag 34, Sancoins naar Ainay le Chateau, weer ruim 30 km

Frankrijk, Sancoins

Ik doe rustig aan, neem de tijd om te ontbijten in het luxe appartement. En ook het inpakken van de rugtas met alle schone was kost wat tijd. Vandaag niet zo'n heel lange etappe als het goed is. Ik breng de sleutel terug naar de Mairie, die is net open als ik vlak na half negen aankom.

Ik heb er niet zo veel zin in vandaag. Kom moeilijk vooruit door het nu kletsnatte gras op het jaagpad langs het lange Canal du Berry. Besluit om even bij de refuge in Augy sur Aubois aan te gaan. Een goed besluit want ik word er hartelijk onthaald door de Nederlandse vrijwilligers. Op een goed gesprek, koffie en zelfs een snee paasstol. Geweldig wat een hartelijkheid en wat jammer dat ik er nog maar 10 kilometer op heb zitten vandaag. De verleiding is groot om te blijven maar ik heb al gereserveerd voor verderop dus ik breek op.

Wat verder neem ik een bospad. Niet de bedoeling, blijkt na een kilometer als het pad uitmondt in een ondoordringbare wirwar van takken. Doe nog een poging maar het doorsteekje naar het jaagpad waar ik naar terug moet, zit er niet in. Dus weer terug gewurmd door het struikgewas. Dat schiet niet op zo. Lange pauze en verkeerd lopen, zo wordt het toch laat. En inmiddels weer behoorlijk warm ook. Na nog weer een flink stuk jaagpad volgt een asfaltweg naar Ainay le Chateau waar ik overnacht.

Uiteindelijk nog even moeten vragen want de herberg ligt niet op de route die ik volg. Tegen half zes zit ik aan een welverdiend biertje.

Al met al 30,7 kilometer vandaag, pfft.

Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

Heb weer genoten van je verhalen! Ook nog lekker gegeten in de augerbe?! En nog even een ongevraagd advies naar aanleiding van je zoleninspectie: liever een keer te veel dan te weinig verzolen...houd je wandelplezier hoog:-).

Mia 2017-04-13 23:56:07

Was weer een plezier om jouw verhalen te lezen!

Corien 2017-04-14 00:31:29

wat ben je al ver Frankrijk in, wat een genot om je te mogen volgen. Geniet ervan, dat doe ik van jou beeldende schrijven.

Astrid 2017-04-14 08:31:16

Kan best begrijpen dat je soms geen grote zin hebt. Maar geestelijke kracht kan je verder helpen. Ik wens je alvast goede Paasdagen Elly! Groetjes van Peter.

Peter van Dalen 2017-04-14 08:46:45

Hoi Elly, zou je al durven starten zonder gereserveerde slaapplaats? Je hebt gisteren je eigen ruimte beperkt door te reserveren. Had je dat niet gedaan had je op een heel andere plaats, (een die goed voelde!) geslapen. Wellicht waren je dan ook wat omwegen bespaard met de informatie van de mensen in dat refuge. Zou het toeval zijn dat je verdwaalde of is het een camino les in loslaten en toegeven aan wat je gevoel zegt? Ik wens je veel wijsheid en daag je uit om de weg je route te laten bepalen.

eugene uiting 2017-04-14 09:23:49

Ha Elly, wat ben je al ver! Wordt steeds leuker denk ik. Refugio's, mede pelgrims, beter weer (hoop ik). Geniet ervan...

Marian van Zon 2017-04-14 10:00:29

Hallo Elly, wat loop je een lange afstanden! Dat zou ik nooit kunnen. De langste afstand die ik tijdens het lopen van de camino heb gehaald is ongeveer 27 km en daar moest ik echt een dag van bijkomen. Houd je dit wel vol? je moet nog een heel end! Geniet vooral van de mooie natuur en de mensen die je ontmoet en houd rekening met je voeten en je lijf! Goede reis!

Lysan Wiersma 2017-04-14 10:33:57

Ik loop het liefst ongeveer 25 km maar soms is er pas na 30 km onderdak te vinden en als je dan ook nog fout loopt... Tot nu toe heb ik drie keer niet gereserveerd. Dat is uiteindelijk goedgekomen maar gaf me veel stress. Ik loop fijner als ik 's morgens weet waar ik terecht kan die avond. Wat de zolen betreft, ik heb via een andere weg al een aantal schoenmakers doorgekregen in Limoges. Komt vast goed.

elly.op.reis 2017-04-14 22:00:08

Als je op de kaart kijkt ben je al een aardig eind op weg. Grappig hoor Paasstol in Frankrijk. Eten de fransen dat ook????? Ik wens je fijne Paasdagen. Loop je gewoon door? of neem je een dagje rust............. Succes, groet, Rosemarie

Rosemarie 2017-04-15 19:51:27

Fijn om te lezen dat het bij de refuge in Augy sur Aubois goed toeven was .Ik verbaas me over het fout lopen daarna. De route is zover ik weet erg goed aangegeven en onderhouden. Ik heb die zelf nog gecontroleerd begin april. Je gaat wel hard zeg. Geniet van het vervolg.

Rene Heinrichs 2017-04-28 21:31:19

Dank je, René. Dat ik fout liep en nog regelmatig loop heeft diverse oorzaken. Ik zie niet bijster scherp op afstand, waardoor een volgende markering me meestal ontgaat. Daarom moet ik het van de markering bij een splitsing hebben en die zijn wat mij betreft niet altijd voor één uitleg vatbaar. Als ik markering zie vóór een zijweg, komt dat op mij over als, hier moet ik in. Dat was ook bij het bewuste bospad het geval. Markering voorbij het pad lost dat probleem op, wat mij betreft. Ook is het voor mij elke keer weer zoeken wat voor markering ik moet volgen, wel of niet GR, geel/blauw strepen, schelpen. En dan de ene keer hoog op een boom, de andere keer bijna of helemaal op de grond en vaak piepklein. Aanleiding genoeg om er een te missen of anders te interpreteren dan bedoeld.

elly.op.reis 2017-04-30 21:45:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.