Dag 17, Reims tot Trépail, 27 km

Frankrijk, Reims

Kilometers langs kanaal de l'Aisne a la Marne. Te veel blijkt later. Veel mensen die hardlopen en wat vissers. Aan de overkant vooral industrie. Het is prachtig weer vandaag. Begin al een buitenkop te krijgen van de zon.

Zit op verkeerde route blijkt later, die naar Rome, oftewel de Via Romea Francigena. Wie weet later nog eens maar niet nu. Moet toch echt zuidwest aanhouden. Zag geen markering onderweg. Heel soms witrood en soms ook wel gele strepen. Verwarrend allemaal. Had het eerst ook niet door. Zit wel op de gpx-track namelijk maar die moet oud zijn. Route is veranderd paar jaar geleden. Commerciële belangen zitten daarachter. Het lijkt eerst ook wel een fietsroute, veel asfalt. Kan wel doorlopen op de track, stuk naar het zuiden komen de routes weer bij elkaar, maar is niet handig. Heb geen beschrijving en ook geen actuele adressen. Dacht eerst dat ik op de GR-route zat die ook nog ergens loopt, zat ik ook maar niet op de 654.

Via mooie route over een bosweg en later door de wijngaarden gelopen tot Trépail. Daar gevraagd. Iemand noemde naam die ook op lijst stond die ik had maar daar werd niet open gedaan. Er tegenover was een gite rural. Super aardige man, was zelf aan het verbouwen maar ging gelijk rondbellen en koffie zetten en ik mocht er naar het toilet. Na een paar mislukte pogingen was het raak. Helemaal meegelopen naar het eind van het dorp.

Daar ontvangen door een aardige man die gelijk zijn map en kaart erbij pakte. De map met al mijn voorgangers, sinds twee jaar alleen nog Rome-gangers. En een kaart om te laten zien waar de route nu loopt.

Heb lekker gedoucht. Straks eten. Benieuwd wat het wordt deze keer. Dit is nog leuker dan vrienden op de fiets. Onverwacht bij mensen binnen vallen die dat helemaal goed vinden.

Maak morgen een doorsteek naar het westen. Kost me een extra dag maar ja. Was een mooie route vandaag. En ben nu echt in de Champagne.

Geschreven door

Al 15 reacties bij dit reisverslag

Heerlijk voor je, al die aardige zorgzame mannen:-)!

Mia 2017-03-27 22:08:01

Elly, ik was veel van huis en moet daarom al jouw voorgaande berichten nog lezen. Heb gisteren tijdens ònze wandeling wel van de anderen gehoord dat het een echte Zoektocht is, zo ook nu weer. Maar wat is 1 dag op deze reis? En wie weet, word je toch een beetje gestuurd langs aardige mannen???? Slaap lekker daar.

Greetje 2017-03-27 22:15:09

Wat een bijzondere ervaring Elly! Nu al!

Marijke 2017-03-27 22:15:34

Je begint nu al te merken hoeveel hulp je krijgt onderweg. Geweldig hoor. En verkeerd is maar net wat je verkeerd noemt. Als je geen vast plan hebt, kun je nooit verkeerd gaan. Belangrijkste is dat je geniet en ervaart. Het lijkt alsof je er lol in gaat krijgen. Knap van je.

Marian 2017-03-27 22:17:15

Hallo Elly, het wordt steeds mooier en ook leuker denk ik. Mooi weer en de Champagnestreek is mooi. Zeker een keer roze champagne proeven!

Marlou 2017-03-27 22:53:09

Hoi Elly, Genieten in de Champagne en Bourgogne! Misschien heb je iets aan mijn blog wb route. Jij loopt wel sneller dan wij toen, wij hebben er 142 dagen over gedaan maar hadden ook de tijd en hielden regelmatig ook een rustdag, of 2! Nu het mooier weer gaat worden en je de lente inloopt is extra genieten toch? Bonne route, bon chemin (http://liesbethbenders.reislogger.nl

Elisabeth 2017-03-28 00:22:04

Dan maar een dag extra. Als je maar weer op de juiste route komt. Het is één groot avontuur wat ik lees en wat je meemaakt! Ben je in Reims tijdens de rustdag nog in de Cathédrale geweest? Veel plezier en succes verder op je lange weg. Groetjes, Peter.

Peter van Dalen 2017-03-28 07:21:29

St.Jacques die zorgt wel voor zijn pelgrims das nu toch wel duidelijk Elly. Geniet van de tocht de ontluikende natuur en de ont- moetingen. Groetjes Eugene

Eugene Uiting 2017-03-28 08:18:16

Wat mooi dat er elke dag opnieuw een oplossing komt voor een slaapplek en gastvrije mensen. En wat zijn er gelukkig veel bijzonder aardige mensen. Dat is ook de Camino die heel dikwijls het goede in de mens laat ervaren. Dat je er nog heel veel ma g tegenkomen Elly. Het ga je goed.

Frans 2017-03-28 09:57:13

Je zit nog redelijk dicht bij de gr654 richting Chalons en champagne

Henk slomp 2017-03-28 10:09:52

Wat heerlijk om op afstand mee te genieten van je tocht. En wat fijn dat je zoveel hulp krijgt. In Tiel beginnen de fruitbomen uit te lopen, dus in Frankrijk zal het al wel volop voorjaar zijn. Ik heb de indruk dat je nog niet veel regen hebt gehad, dat moet ook prettig zijn. Toi toi toi Elly.

Toos Groen 2017-03-28 11:54:27

Hoi Elly, het is weer eens wat anders dan het Vennekespad, echt een grote tocht met een einddoel. Mooi hoe je vordert met ups en downs, letterlijk en figuurlijk, en de onverwachte ontmoetingen, mensen, adressen onderweg. Goede reis! Kees vS

Kees vSambeek 2017-03-28 16:23:40

Hallo Elly, Het is heerlijk om via jou de camino opnieuw te beleven. En nu ook zelfs nog een stukje Via francigena. Je zult zien dat je steeds meer zult genieten. Bon chemin, buen camino!

Harry 2017-03-28 18:58:57

Hoi Elly, Heb bewondering voor je avontuur. Wat leuk om mee te delen op afstand met je tocht. Veel wandelplezier en geniet van alle bijzondere ervaringen en ontmoetingen. Goede tocht.

gerry r. 2017-03-28 22:37:53

Hoi Elly, Je bent al aardig op weg. Het pad zal inderdaad niet allemaal zijn zoals bij de wandelpool, waar iedere organisator het maximum probeert te bereiken qua onverhard of qua mooiheid van het landschap. Het zal hier en daar best wel eens afzien zijn. Maar des te beter vallen dan de mooie momenten op die je beschrijft. Ik wens je nog een mooie reis. Ik spreek je nog wel weer. groetjes! Henk.

Henk Ligtenberg 2017-03-29 20:23:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.