Dag 8, Namur-Dinant, 25 km

België, Namur

Vandaag bijna de hele dag in de regen langs de Maas gelopen. Achteraf goede keus om na een kwartier miezer toch maar het regenpak aan te trekken. In Namen lukt dat nog onder een afdak, dus droog. Nadeel van de mac in a sac broek is dat de pijpen erg kort zijn. Te kort voor mij in ieder geval terwijl hij voor de rest prima past. Das jammer want dan loopt het water nog je schoenen in bij flinke regen. Ook moeten de schoenen uit want zit geen rits of klittenband onderaan. Blijkbaar daarom zo super licht. Jasje is puik.

Onderweg een mevrouw gevraagd of ze een cafeetje wist. Duurde nog wel twee kilometer maar we stonden bijna achter een hotel. Door de tuin gelopen, bij de deur hangt een briefje dat je voor de veiligheid moet bellen. Zowaar gedaan. Nee, ze is niet open voor koffie maar heeft een zwak voor pelgrims. Ze was net terug van een neef begraven in de Ardennen. Kreeg een kannetje koffie met een lekker chocolaatje en ze wil er niets voor hebben. Ik moet maar aan haar denken als ik in Santiago aankwam. Ze is er ook geweest, heel indrukwekkend was het.

Als ik na een paar uur bij een restaurant binnen stap, al druppend, mag ik alleen meedoen met een grillbuffet van 28 euro. Kop soep of een broodje was niet mogelijk. Jammer dan. Wel nog naar het toilet gegaan. Dat is nog het vervelendst van die lange open stukken. Je kunt nergens achter een bosje duiken.

Ben nu in de abdij van Leffe in Dinant. Gastenverblijf is net helemaal opgeknapt. Gloednieuw sanitair. Wel kil hier. Kale vloeren, geen gordijnen. Ben de enige gast dus misschien ruil ik wel. Geen kussen trouwens. Eerste keer trui in mijn lakenzaksloop proppen. Benieuwd hoe dat slaapt.

Vandaag een kilometer of 25 gelopen maar voelt als 30 door regen en constant bezig zijn met plasplek zoeken.

Zit op 197,65 km van de Via Monastica volgens het boekje. Met de 19 van de eerste dag erbij dus al boven de 200.

Hoop dat ik de eetkamer terug kan vinden. Wat een doolhoven zeg, die abdijen. Hier geen verplichte deelname aan de diensten.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Hoi Elly, Prachtig verslag. Hier in Rijssen is het weer al niet anders. Druilerig! Het weer wordt komende dagen beter. Ik wens je veel plezier! Hoe zit het met foto's? Hoe kan ik die zien? Of heb je geen foto's gemaakt? Nou groetjes! Henk

Henk Ligtenberg 2017-03-19 12:17:49

Dank je, Henk. Weer is vandaag al stuk beter. Alleen wat frisser door de wind. Foto's volgen als ik weer WiFi heb.

elly.op.reis 2017-03-19 13:50:16

Misschien past er nog een paar van die hoezen die je over je kuiten, enkels en een deel van je schoenen schuift in je rugzak? Kom even niet op de naam... En lekker geslapen met je hoofd kopje trui? Veel plezier weer!

Mia 2017-03-19 18:00:46

Ja, heb ik bij me, Mia. Zal ze aan doen als het echt regent. Heb ik die tenminste ook niet voor niets gekocht in lichtgewicht uitvoering. Ik kende ze als gamaschen, ook bekend als gaiters, bleek bij mijn zoektocht naar lichte.

elly.op.reis 2017-03-19 21:17:37

Hallo Elly, Erg leuk om je reisverslagen te lezen. Vindt het interessant om te lezen wat je allemaal doet en mee maakt. Wens je sterkte en kracht toe om de tocht vol te houden. Groeten van Marga

Marga de Groot 2017-03-27 21:08:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.