Dag 51, Port-Sainte-Foy naar Saint Ferme, 32,8 km

Frankrijk, Port-Sainte-Foy-et-Ponchapt

Pas om zeven uur wakker geworden. Heerlijk voor een keer. Barbara is al op maar de mannen worden ook net wakker. Ontbeten met yoghurt en jam en nog een paar biscottes. En een pot koffie gezet wat erg gewaardeerd werd door de mannen. Erg lekker voor de verandering.

Bij het inpakken mis ik mijn batterij pack. Zoek er naar maar vind hem niet. Laten liggen gisteren in Mussidan of uit het zijvak van mijn rugzak gevallen?

Haal al snel Barbara in die zonder ontbijt is vertrokken. Verkeerd gelopen. Is ook verwarrend met twee varianten die bij elkaar komen. Loop een stukje met haar op maat zij is al aan pauze toe dus ik wijs haar op een paar gestapelde stukken steen waar ze graag gebruik van maakt.

Loop precies tien kilometer, blijkt. Heb nog een idee over de batterij en ja, gelukkig, hij zit in het hoofdvak. Naast mijn pannetje.

Regen voorspeld voor vandaag. Tijdens pauze betrekt het en begint te waaien. Enige pauze in het veld vandaag? Maar snel verder.

Volgende pauze al snel genomen. Tref een overdekt bankje bij een brievenbus in Caplong, klaplong zoals Nederlandse pelgrims allemaal lezen. Het gaat nu echt flink waaien.

Even later het pak maar vast aangetrokken en de camaches ook. Het begint echt te regenen. Eerst nog zachtjes, later flink. Daar blijken de schoenen, pak en ook de camaches niet tegen bestand. Helaas geen enkele gelegenheid om te schuilen, laat staan iets te drinken. In het enige dorp van betekenis even gezeten onder een overdekte markt. Daar voegde een andere pelgrim zich bij mij. Niets open. Laatste stuk samen gelopen. Benieuwd hoe het morgen gaat. Schoenen nog nat en meer regen voorspeld.

Als we aankomen bij de refuge, hangen daar al meer natte spullen te drogen. De lieve vrijwilliger vindt voor onze natte spullen ook nog wel een plekje. Na een warme douche en een kop hete thee gaat het al weer prima. We eten allemaal gezellig samen en lekker.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoi Elly Volgens mij slaap je vanavond op een heel goed adres! ! Ik weet zo de naam niet meer, goed eten goed bed! Bon Chemin Josefine van den Hoven

josefine 2017-04-30 19:26:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.